Карантину в школах Житомира поки не буде » Новини Житомира
 
 


Карантину в школах Житомира поки не буде

Автор: news_maker від 27-01-2019, 15:51, переглядів: 1 293

Карантину в школах Житомира поки не буде

25 січня, відбувся брифінг щодо епідеміологічної ситуації у Житомирі.

Заступник міського голови Вікторія Краснопір повідомила, що епідеміологічний поріг за рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання в Житомирі не досягнув рівня оголошення карантину.

«Станом на сьогодні, епідеміологічний поріг щодо захворювання на грип чи ГРВІ серед дітей відповідає середньому рівню захворюваності згідно нормативних документів, але ми тримаємо це питання на контролі та в разі необхідності, а саме при збільшенні інтенсивності епідемічного процесу, будуть вжиті заходи реагування. Поки рівень захворюваності не достатній, щоб оголосити карантин», - сказала Вікторія Краснопір.

Начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова повідомила, що епідеміологічна ситуація не стійка і має середній рівень:

«Станом на 24 січня реєструється середній рівень інтенсивності епідеміологічного процесу – рівень захворюваності перевищує епідемічний рівень на 31,7%. Питання призупинення навчально-виховного процесу буде розглядатись при дуже високому рівні інтенсивності епідемічного процесу, коли буде перевищення порового рівня на 80% і більше».

Також вона наголосила на необхідності вакцинації від кору, яка є безкоштовною в місті Житомирі.

Під час брифінгу заступник директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко розповіла, що поріг у школах в середньому коливається від 11,4% до 12,5% і 6,6% вихованців ДНЗ не відвідують заняття, бо хворіють на грип та ГРВІ. Згідно з наказом МОЗ рішення про призупинення навчально-виховного процесу приймається за відсутності 20% від загальної кількості дітей.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: