Що дає читання художньої літератури? » Новини Житомира
 
 


Що дає читання художньої літератури?

Автор: news_maker від 1-02-2019, 16:51, переглядів: 1 245

 Що дає читання художньої літератури?

Телевізійні реаліті-шоу, Instagram, Facebook і Telegram відняли весь наш час, який раніше відводився читанню. Тепер ми захоплено перегортаємо віртуальні сторінки, пропускаючи сніданок, обід або вечерю, що згідно з останніми дослідженнями сприяє значному зниженню посидючості та концентрації уваги.


Ми практично забули ті особливі моменти, пов'язані з читанням художньої літератури, які змушували нас:


  • залишатися в ліжку в гарний день тільки, щоб закінчити книгу;

  • спізнюватися на уроки через главу, яку хотіли дочитати;

  • збігати від усіх, заради несподіваної подорожі.


Однак захоплюючі історії, що лежать в основі художньої літератури, чекають на нас. Вони ніколи і нікуди не йшли. Можливо, знання певних переваг поверне нашу мотивацію і змусить поринути в захоплюючі пригоди.


1. Розвиток творчості


Мистецтво збагачує уяву. Літературна белетристика є його вражаючою складовою, яка пропонує хороші можливості для інтерпретацій та генерування нових ідей.


2. Шанс стати героєм


У більшості художніх творів є головний герой, котрий долає будь-які перешкоди. Їх читання дозволяє нам переживати події в «шкурі» персонажів. Це надає нам сміливості стати героями у реальному житті, щоб надавати допомогу родині або досягати успіху в створенні стартапів.


3. Співпереживання


Співчуття – це якість, яка необхідна для лідерів та підприємців. Результати одного з досліджень, опублікованих в журналі Science, продемонстрували, що читання художньої літератури поліпшило показники учасників тестування, в якому вимірювалися соціальне сприйняття та емпатія.


4. Сприяє концентрації


Щоб домогтися успіху потрібно вміти фокусуватися. Це вимагає багато практики, яка починається з читання художньої літератури, тому що вона рухає нас в різних напрямках. На відміну від звичайних книг, художні твори більш чітко структуровані, в них багато ідей та емоцій самого письменника. Якщо ви навчитеся фокусуватися, читаючи художні твори, ваша ефективність більше не буде залежати від соціальних мереж і негативу.


Онлайнова книгарня my book – справжній рай для всіх, хто готовий повернути в своє життя читання художньої літератури. Його різноманітний діапазон запрошує:


  • здійснити подорож в далеке і близьке минуле;

  • отримати насолоду від поетичних рядків і задоволення від графічних романів;

  • зануритися в любовні пригоди;

  • досліджувати особливості людських взаємин разом зі всесвітньо відомими авторами.


Сконцентрувавшись на завершенні однієї книги, ви помітите зміни, які поступово перетворять вас на завзятого читача. Гюстав Флобер прав. Дійсно, «що може бути краще, ніж вечір з книгою в затишній домашній обстановці, коли по вікнах стукає вітер».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: