П’ять громад Житомирщини отримають підтримку в написанні стратегій розвитку » Новини Житомира
 
 


П’ять громад Житомирщини отримають підтримку в написанні стратегій розвитку

Автор: news_maker від 3-02-2019, 22:29, переглядів: 689

П’ять громад Житомирщини отримають підтримку в написанні стратегій розвитку

Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, у 2019 році надасть консультаційну та методичну підтримку в написанні стратегій розвитку Народицькій, Семенівській, Високівській, Пулинській та Червоненській об’єднаним громадам.

Ці п’ять громад були відібрані радниками Житомирського центру в рамках конкурсу, який тривав з 25 по 31 січня 2019 року. Всього подали свої документи 12 громад.

«Обирати було складно, адже анкети всіх громад були заповнені якісно. Далі нас чекає значна робота: формування команди, залучення громади, збір та аналіз даних і пошук ідей. В процесі написання стратегії ми проведемо навчання з проектного менеджменту, розвитку зеленого туризму, активізації громади та залучення молоді до розвитку територій», - розповів Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Конкурс передбачав заповнення анкети та надання гарантійного листа від об’єднаної громади про здійснення організаційних кроків у процесі роботи над стратегічним документом. В анкетах фахівці громад визначали вже існуючі напрацювання та кадровий потенціал.

«Важливо щоб у громадах було достатньо фахівців для підготовки соціально-економічного аналізу та проведення опитування мешканців. Крім того, активність самих людей має бути визначальною, адже стратегія розвитку це документ, який мають формувати та виконувати всі мешканці», - вважає Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру.

Нагадаємо, що 25 січня Овруцька, Білокоровицька, Чоповицька, Радомишльська та Брусилівська об’єднані громади представили стратегії розвитку розроблених за підтримки Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: