На Житомирщині судитимуть водія-гіпертоніка, який збив трьох пішоходів » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині судитимуть водія-гіпертоніка, який збив трьох пішоходів

Автор: news_maker від 4-02-2019, 11:31, переглядів: 908

На Житомирщині судитимуть водія-гіпертоніка, який збив трьох пішоходів

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної події, унаслідок якої один пішохід загинув, а двох інших травмовано, що сталася у смт Народичі.

Наразі, 28.01.2019 прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України та скеровано до Народицького районного суду для розгляду по суті.

Приватного підприємця, 55-річного чоловіка, обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть однієї потерпілої та ще двом – тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні минулого року, рухаючись на власному автомобілі та усвідомлюючи, що з 2013 року хворіє на гіпертонічну хворобу ІІ ступеню, яка входить до Переліку захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії «В», своїми діями створив загрозу безпеці дорожнього руху.

Зокрема, проявивши недбалість щодо свого хворобливого стану, короткочасно втратив свідомість, що призвело до втрати керування автомобілем та наїзду на трьох пішоходів, які рухалися у попутному напрямку.

Порушення Правил дорожнього руху водієм призвело до загибелі на місці скоєння ДТП одного пішохода та травмуванню двох інших.
Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.

Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.

Cанкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: