Медики прозвітували про зниження рівня інвалідності в нашій області » Новини Житомира
 
 


Медики прозвітували про зниження рівня інвалідності в нашій області

Автор: admin від 12-03-2013, 14:02, переглядів: 1 759

Медики прозвітували про зниження рівня інвалідності в нашій області

Йдеться про показники первинного виходу на інвалідність і дітей, і дорослих. "За цим – щоденна праця не одного року", – зазначає директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас: "Впродовж багатьох останніх років ми мали негативну тенденцію – ми не могли зрушити рівень інвалідності в нашій області. А сьогодні ви бачите, що первинна інвалідність дорослого населення та населення працездатного віку значно знижена. Цей показник, він двоякий. Тому що виходить так – якщо зменшуємо інвалідність, одразу збільшується кількість звернень, заяв і скарг на роботу служби експертів. При цьому зазначу, що все вивчається, повторно перевіряється, і в результаті ми сьогодні маємо вже показник набагато нижчий".

Якщо говорити про конкретні цифри, то за минулий рік показник первинного виходу дітей на інвалідність знизився на 7,4% і складає 26,95 на 10 тисяч дитячого населення проти 29,13 у минулому році. Показник первинної інвалідності дорослого населення у 2012 році покращився на 13,1% (47,0 на 10 тис. населення проти 54,1 у минулому році). Відповідно суттєво поліпшилось і рейтингове місце області в Україні – з 22 на 13.

Аналогічна ситуація і щодо показника первинної інвалідності населення працездатного віку, який покращився на 13,7%. Він складає 57,3 на 10 тисяч населення проти 66,4 у 2011 році. Відповідно, змінилось і рейтингове місце області в Україні: у 2012 році – 19 проти 25 місця у 2011 році.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: