Вже 15 громад Житомирщини переходять із МП до Православної церкви України » Новини Житомира
 
 


Вже 15 громад Житомирщини переходять із МП до Православної церкви України

Автор: news_maker від 6-02-2019, 06:03, переглядів: 746

Вже 15 громад Житомирщини переходять із МП до Православної церкви України

На Житомирщині вже 15 релігійних громад провели збори та прийняли рішення – перейти із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України.

Із них 4 громади – с. Станіславівка Романівського району, с. Базар Народицького району, с. Сінгури Житомирського району та с. Привітів Любарського району – прийняли таке рішення під час зборів, які відбулись упродовж 31 січня-2 лютого.

Про це повідомили у райдержадміністраціях.

За інформацією РДА, громади с. Сінгури, с. Станіславівка та с. Базар стали першими у районах, які виявили бажання приєднатись до ПЦУ.

А громада с. Привітів – вже 3 громада Любарського району, яка вирішила змінити канонічну підлеглість і перейти із УПЦ Московського патріархату до єдиної української церкви.

Під час зборів у с. Базар громаді представили і нового священника ПЦУ, адже власного настоятеля Свято-Покровської церкви у громади не було із 1919 року.

Після голосування прихожани церков підписали відповідні протоколи.

Нагадаємо, що у Хорошівському районі жителі с. Рижани провели збори та разом із благочинним району протоієреєм УПЦ МП вирішили приєднатись до єдиної Православної церкви України.

А громада, яка першою виявила таке бажання – с. Ворсівка Малинського району – відповідно до розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича офіційно приєдналась до Православної церкви України та перереєструвала статут.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: