Відпустка для душі і тіла на Азові » Новини Житомира
 
 


Відпустка для душі і тіла на Азові

Автор: news_maker від 7-02-2019, 21:39, переглядів: 889

 Відпустка для душі і тіла на Азові

У кожного з нас інколи виникає потреба у відпочинку і зміні обстановки. Для одних це поїздка до родичів, для інших - тільки море, причому в будь-який час року, хтось не уявляє свого розслаблення без підкорення гірських вершин. Після кількох днів, проведених за підготовленим планом і серед улюблених пейзажів, зазвичай відчувається прилив сил і гарного настрою. Але іноді план не спрацьовує, замість апгрейда отримуємо апатію, застуди і загострення хронічних захворювань. Чому так відбувається, і, звичайно, як цього уникнути.


Вибираємо місце для відпустки правильно


Перш ніж вибрати курорт для проведення відпустки, бажано пройти медичне обстеження і проконсультуватися з власним терапевтом. Це допоможе уникнути неприємних сюрпризів у відпустці, і правильно вибрати час подорожі. Не всім відомо, що короткострокові поїздки на море (7-14 днів) - більшою мірою стрес для організму, ніж його оздоровлення. Тому якщо фахівці рекомендують дорослим або дітям оздоровлення на морському узбережжі, то бажано, щоб ця відпустка була не менш 28 днів. До цього моменту пройде акліматизація, а самопочуття буде тільки поліпшуватися.

Для людей, які страждають захворюваннями шкірних покривів, розсіяним склерозом, ауто імунними порушеннями, а також особам, які мають новоутворення (в тому числі і доброякісні пухлини і родимки) не слід захоплюватися сонячними ваннами. У період з 11 до 16 годин краще проводити час в тіні. При наявності подібних патологій, фахівці рекомендують утриматися від літньої відпустки на морі, і віддати перевагу весняному або осінньому варіантам відпочинку на узбережжі. Саме в цей час морське повітря найбільш чисте і сприяє відновленню слизових оболонок носоглотки, бронхів та легенів. Організація такої поїздки не викличе складнощів: можна вибрати залізничний транспорт або автобус. Автобус Харків - Кирилівка, як і з інших великих міст України (Запоріжжя, Київ, Дніпро), курсує на регулярній основі. Ще один аспект, про який слід пам'ятати. Багато відпочиваючих вибирають відпустку на море для профілактики і лікування носоглотки і носа шляхом полоскання і промивання їх морською водою. Лікарі не рекомендують захоплюватися цими процедурами: вода в морі не настільки чиста, щоб зробити належний ефект.


Якщо гірські пейзажі вам більше до вподоби, то можна вибрати один з курортів Карпат. Ці райони прекрасні в кожну пору року по-своєму. Якщо вирушаєте в гори для зцілення душі, а не оздоровлення тіла, то головне правило відпустки - не перестаратися. За відсутності належної фізичної підготовки, підкорення вершин може обернутися розтягненням м'язів, нервовим і фізичним виснаженням.Якщо є розлади в роботі органів травлення, обміну речовин, хронічні захворювання нирок або туберкульоз, то гірське повітря і відпустку у мінеральних джерел - вірне рішення.


Сподіваємося, ви зможете зробити правильний вибір, і відпустка піде тільки на користь.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: