У Житомирі оголосили імена лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка » Новини Житомира
 
 


У Житомирі оголосили імена лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка

Автор: admin від 13-03-2013, 17:05, переглядів: 1 476

У Житомирі оголосили імена лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка

За рішенням комітету з присудження премії цього року визначено шістьох лауреатів у п’яти номінаціях. У галузі літератури премію присуджено знаній в Україні поетесі Марії Павленко з Житомира. Почесна відзнака увінчує майже пів-вікову творчу працю письменниці, з книжками якої виросло не одне покоління маленьких українців. Поетичний доробок Марії Павленко складає 15 видань для дорослого читача і 20 – для дітей, на її вірші створено більш як 20 пісень, багато творів в перекладах побачили світ в інших країнах.

Огієнківську премію цьогоріч отримають діячі в галузі культури, науки, освіти та громадської діяльності з Києва: композитор Олександр Яковчук, директор Видавничого центру «Просвіта» Василь Клічак, доктор філософських наук Анатолій Колодний, головний редактор "Літературної України" Сергій Козак, а також письменник Володимир Рабенчук з Вінниці.

Всеукраїнська літературно-мистецька премія імені Івана Огієнка вручається з 1995 року, присуджується за вагомий доробок на творчий ниві. До 2012 року щорічно церемонія відзначення проводилась у квітневі дні в Житомирі та на батьківщині Івана Огієнка в Брусилові. Виключенням став минулий рік, коли святкувалося 130-річчя митрополита Іларіона. Тоді вручення премії імені Огієнка проходило урочисто на всеукраїнському рівні у Києві в Українському домі. Планується, що цьогорічна церемонія відбудеться 19 квітня в Житомирському державному університеті імені Івана Франка.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: