Управління Держпраці завершило розслідування нещасного випадку у філії «Черняхівський елеватор» » Новини Житомира
 
 


Управління Держпраці завершило розслідування нещасного випадку у філії «Черняхівський елеватор»

Автор: news_maker від 17-02-2019, 23:28, переглядів: 865

Управління Держпраці завершило розслідування нещасного випадку у філії «Черняхівський елеватор»

Комісія, утворена Управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 27 грудня 2018 року з апаратником борошномельного виробництва Черняхівського елеватора.

Нещасний випадок стався у зерноочисному приміщенні. Тіло потерпілої виявили затягнутим на приводний вал млина на висоті близько 2 м від підлоги. З пояснень працівників та посадових осіб підприємства, на момент настання нещасного випадку місця з’єднання приводних валів млина не були огороджені, вони були сполучені між собою гвинтами, що виступали за межі муфтового з’єднання на висоту близько 100 мм. Потерпіла не одягла спецодяг, тому під час обертання її кофта потрапила на гвинти, як наслідок її затягло на привідний вал. Від отриманих травм вона померла на місці події.

Комісія встановила причини настання нещасного випадку, серед яких:

1) Недостатня надійність засобів виробництва, а саме відсутність огородження небезпечної зони рухомих частини виробничого устаткування та інших елементів, що являють собою джерело небезпеки;
2) Відсутність проведення повторних інструктажів з охорони праці на робочих місцях;
3) Відсутність контролю за дотриманням працівниками вимог інструкцій з охорони праці, в частині незастосування ними спецодягу під час виконання трудових обов’язків;
4) Незадовільне функціонування, недосконалість системи управління охороною праці, а саме роботодавцем не створено службу охорони праці та не створено на робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів у галузі охорони праці;
5) Невиконання вимог інструкцій з охорони праці, а саме незастосування спецодягу за його наявності під час виконання трудових обов’язків.

Нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом і береться на облік філією «Черняхівський елеватор» публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

За результатами проведеного спеціального розслідування, комісія пропонує директору філії вжити запропоновані заходи щодо усунення причин настання нещасного випадку, а також притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників, причетних до настання нещасного випадку.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: