У Новограді-Волинському молодик кинув на землю перед оперативниками ручну гранату » Новини Житомира
 
 


У Новограді-Волинському молодик кинув на землю перед оперативниками ручну гранату

Автор: news_maker від 19-02-2019, 01:53, переглядів: 850

У Новограді-Волинському молодик кинув на землю перед оперативниками ручну гранату

Обидві події стались минулого тижня. У м. Новограді-Волинському неповнолітній молодик з погрозою кинув на землю перед оперативниками ручну гранату. В Олевському районі від нетверезого дебошира постраждала поліцейська групи реагування патрульної поліції.

13 лютого черговий наряд групи реагування ПП Олевського відділення поліції виїхав в одне із сіл району на виклик про домашнє насильство. У дворі домоволодіння правоохоронці застали господиню. Жінка розповіла про конфлікт зі своїм чоловіком, який перебував у неадекватному стані й був агресивно налаштований до неї.

51-річного господаря правоохоронці виявили у будинку явно нетверезим. Спроби розібратися у ситуації та спокійно поговорити ні до чого не призвели. Свою агресію чоловік спрямував на поліцейських спочатку словесно, а коли почав кидатись на них та смикати за однострій, було прийнято рішення про застосування до нього кайданок і продовження розмови у відділку.

Саме під час доставляння правопорушника у службовому автомобілі той з лайкою наніс інспектору ГРПП кілька ударів ногами. З отриманими забоями і гематомами капітану поліції довелось звернутися за допомогою до лікарів.

Неадекватний чоловік пройшов медичне освідування, яке зафіксувало його стан сп’яніння у 1,9 проміле. Його було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу України. Нині усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Чоловікові вже оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину. За вчинене йому загрожує обмеження чи позбавлення волі до 5 років.

Увечері 16 лютого у м. Новограді-Волинському оперативники кримінальної поліції провели низку заходів по відпрацюванню закладів державних лотерей. В одному із них помітили 17-річного місцевого жителя, раніше неодноразово судимого за угони автомобілів. Молодик повів себе підозріло при появі поліцейських і почав утікати від них.

Після нетривалої погоні на одній з вулиць райцентру юнак різко зупинився і, вигукнувши погрозу про вибух, жбурнув на землю якийсь предмет, як виявилось згодом, ручну гранату «Ф-1» із запалом. На щастя, боєприпас не був приведений у небезпечний стан і не вибухнув.

Молодика оперативники затримали й водночас вжили заходів для охорони місця знаходження гранати до приїзду фахівців вибухотехнічної служби ГУНП і слідчо-оперативної групи місцевого відділу поліції. Боєприпас, що за попередніми висновками є бойовим, було вилучено й нині слідчими підготовлено клопотання до суду для направлення його на експертне дослідження.

Дії хлопця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу…) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими пристроями) Кримінального кодексу України. За обома фактами затриманому вже оголошено про підозру. Нині ж вирішується питання про обранні йому міри запобіжного заходу.

За вказані протиправні діяння підозрюваному може загрожувати до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

У Новограді-Волинському молодик кинув на землю перед оперативниками ручну гранату
У Новограді-Волинському молодик кинув на землю перед оперативниками ручну гранату

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: