Експерти трьох обласних медзакладів завдяки телемедицині допомагають колегам у районах » Новини Житомира
 
 


Експерти трьох обласних медзакладів завдяки телемедицині допомагають колегам у районах

Автор: news_maker від 20-02-2019, 06:21, переглядів: 654

Експерти трьох обласних медзакладів завдяки телемедицині допомагають колегам у районах

На Житомирщині з минулого року запровадили телемедицину між обласними та районними закладами. Так лікарі у режимі он-лайн навіть здійснюють огляд пацієнта та спільно вирішують як найефективніше допомогти.

За повідомленням управління охорони здоров’я ОДА, телемедицину запроваджено в обласному медичному консультативно-діагностичному центрі, обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського та обласній дитячій клінічній лікарні. Протягом 2018 року фахівцями обласного медичного консультативно-діагностичного центру проведено 16 телеконсультацій для хворих із районів області, 2 телеконсультації з лікарями-цитологами Інституту ендокринології та обміну речовин Академії медичних наук України.

У тестовому режимі проводять телемедичні консультації фахівці обласної дитячої клінічної лікарні із закладами ПМСД області.

Під час підсумкової колегії управління охорони здоров’я ОДА начальник управління Микола Суслик наголосив, що телемедицина допомагає лікарям встановлювати правильні діагнози та призначати ефективне лікування. Так молоді фахівці мають можливість проконсультуватися з медиками з обласних медичних закладів. Пацієнти ж можуть отримати відповіді на тривожні запитання від кількох фахівців одразу.

Нагадаємо, що на Житомирщині будуть 22 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини з житлом для 1-2 лікарів. Вже придбали 22 одиниці автотранспорту для майбутніх амбулаторій.

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селах будуть оснащені усім необхідним обладнанням, автомобілями та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг. Лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: