У Райківській виправній колонії на Житомирщині порушуються права ув’язнених » Новини Житомира
 
 


У Райківській виправній колонії на Житомирщині порушуються права ув’язнених

Автор: news_maker від 21-02-2019, 21:06, переглядів: 895

У Райківській виправній колонії на Житомирщині порушуються права ув’язнених

В рамках діяльності національного превентивного механізму співробітник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно із представниками громадськості здійснили плановий моніторинговий візит до Державної установи «Райківська виправна колонія (№73)» та перевірили стан дотримання прав засуджених осіб.

За підсумками візиту виявлено низку порушень національного законодавства та недотримання міжнародних стандартів у сфері поводження із в’язнями.

Так, термін придатності лікарських засобів, які на момент візиту зберігалися в аптечці штрафного ізолятора, закінчилися, що унеможливлює їх застосування та може призвести до летальних випадків.

Медична частина виправної колонії філії ЦОЗ ДКВС України в Житомирській області надає медичну допомогу засудженим та здійснює практику без ліцензії на провадження медичної практики, що порушує законодавство України про охорону здоров’я.

Крім того, від засуджених надходили непоодинокі скарги щодо стоматологічних послуг. Допомога надається лише в екстрених випадках та включає огляд і видалення зубів, пломбування зубів взагалі не здійснюється.

Однією з найгостріших проблем в колонії є якість питної води. Засуджені її фільтрують, однак вода має неприємний запах та жовтий колір. Труби, якими подається вода зі свердловини були встановленні у 1962 році та потребують негайної заміни.

У приміщеннях харчоблоку було виявлено зношений посуд, який має сліди бруду. Температура в приміщенні для прийому їжі не перевищувала 14°C, що нижче встановленої норми.

У приміщенні виробничої зони, де працюють засуджені, також холодно, а стеля перебуває в аварійному засуджені.

За результатом моніторингового візиту до Міністерства юстиції України буде спрямований відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав в’язнів та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення.

У Райківській виправній колонії на Житомирщині порушуються права ув’язнених
У Райківській виправній колонії на Житомирщині порушуються права ув’язнених

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: