На Житомирщині поліція зареєструвала 38 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція зареєструвала 38 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Автор: news_maker від 27-02-2019, 05:54, переглядів: 878

На Житомирщині поліція зареєструвала 38 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Про це під час брифінгу повідомив керівник ГУ Національної поліції в області В’ячеслав Печененко. Він закликав громадян відповідально ставитись до виявлення фактів порушень та повідомляти про них до поліції.

- Вкотре повторю: поліція знаходиться поза політикою та реагує на всі без виключення повідомлення про можливі правопорушення, - наголосив начальник ГУНП. – Проводяться перевірки та приймаються рішення відповідно до чинного законодавства.

Правоохоронці відслідковують ситуацію щодо дотримання виборчого законодавства, зокрема для цього налагодили співпрацю з громадськими організаціями, що здійснюють спостереження за протіканням процесу підготовки до волевиявлення громадян на Житомирщині.

- Повідомлення про правопорушення надходять і від пересічних жителів області, і від представників громадських організацій. Основна їх маса стосується незначних порушень – щодо неналежного розміщення агітаційних матеріалів чи їх пошкодження, - зазначив В’ячеслав Печененко. – Як приклад, одне з останніх – про обливання барвником білборду одного з кандидатів у Президенти.

Загалом станом на 25 лютого поліцією Житомирщини було зареєстровано 38 повідомлень, що стосувалися ймовірних порушень виборчого законодавства. За результатами перевірок поліцейські склали 14 адміністративних матеріалів за ч.2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, з початку виборчої кампанії повідомлення про можливі порушення надходили до Житомирських відділу та районного відділення, Бердичівського, Коростенського, Коростишівського, Новоград-Волинського відділів, Ємільчинського, Лугинського, Малинського, Овруцького, Ружинського та Черняхівського відділень поліції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: