У чому різниця між кредитом і мікропозикою » Новини Житомира
 
 


У чому різниця між кредитом і мікропозикою

Автор: news_maker від 3-03-2019, 00:01, переглядів: 830

 У чому різниця між кредитом і мікропозикою

Послуга з кредитування населення затребувана і користується великою популярністю в будь-якій країні світу без винятку. Це в повній мірі відноситься і до нашої країни. Кредити оформляють не тільки фізичні особи, а й підприємці і навіть серйозні бізнесмени. Але сьогодні чималою популярністю користуються і мікропозики. Звичайно, вони ще не досягли того рівня, як банківські кредити, але активно йдуть до цього.

Формально, будь-який кредит це позика, яка надається фізичній або юридичній особі на визначений строк. Протягом цього часу громадянин або юридична особа користується наданими грошима, а за це йому нараховуються відсотки, які він повинен повернути кредитору разом з основним боргом. Їх величина визначається процентною ставкою. Вона різна і залежить від виду кредиту, умов і самого фінансового підприємства, яке дану позику надає. По своїй суті мікропозики нічим не відрізняється від кредиту, але певні нюанси все ж є.

Кредит

Він може надаватися в різних варіантах. Відповідно до цього він представлений різними категоріями. Він може бути нецільовим і видаватися під якусь конкретну мету. Видача позичальнику може здійснюватися без застави і передбачати заставні зобов'язання. Як правило, відсоткова ставка у кредитів із заставою нижча.

Існують кредити з пільговими умовами видачі. Наприклад, хтось бере гроші на те, щоб придбати житло. Деякі беруть кредит для того, щоб оплатити навчання в університеті. Просто так, позичальникові кредит не дадуть. Необхідно представити пакет, що складається з цілого набору документів. Банку необхідно переконатися в тому, що позичальник має достатню платоспроможність для того, щоб погасити борг по кредиту.

Якщо позичальник є приватним підприємцем, то для нього передбачений окремий пакет документів. При видачі кредиту відносини між сторонами скріплюються договором. У ньому обговорено характер умов і обставин.

Мікропозика

Всі юридичні особи, які займаються видачею населенню мікропозик, знаходяться в реєстрі НБУ. Їх обов'язком є ​​регулярне надання звітності в бюро кредитних історій. Популярність цього виду кредитування обумовлена ​​не великими сумами, а тим, що можна гроші можна позичити терміново і на короткий період. Як правило, вона не перевищує 15 000 гривень на термін не більше місяця.

Такі позики мають досить високу процентну ставку. Це обумовлено високими ризиками компаній, які надають населенню подібні кредити. Адже при видачі від позичальника не вимагається надання довідок, що підтверджують його платоспроможність. Як правило, для їх видачі достатньо лише паспорта. Цілком можливо, що займ видадуть навіть з поганою кредитною історією.

Вирішує, що брати, кредит або мікропозику, сам позичальник. В кожному випадку потрібен індивідуальний підхід і зважене рішення. До мікропозик звертаються, як правило, в таких ситуаціях:

  • гроші знадобилися дуже терміново;
  • у позичальника з банком натягнуті відносини;
  • той, хто вирішив оформити кредит, з якихось причин не може надати в банк необхідний пакет документів;
  • необхідна маленька сума грошей, але банк такі невеликі кредити не видає.

У цьому випадку звернення до МФО буде оптимальним рішенням.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: