На Житомирщині поліцейські з початку року передали до суду обвинувачення проти трьох домашніх тиранів » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські з початку року передали до суду обвинувачення проти трьох домашніх тиранів

Автор: news_maker від 5-03-2019, 21:35, переглядів: 738

На Житомирщині поліцейські з початку року передали до суду обвинувачення проти трьох домашніх тиранів

З січня 2019 року вступив у дію закон, що доповнив, серед іншого, Кримінальний кодекс України статтею 126-1 (Домашнє насильство). Це означає, що віднині родинні тирани за фізичне, психологічне або економічне насильство можуть буть покарані аж до 2-річного ув’язнення. Упродовж трохи більше, ніж півтора місяці, поліцейські області розпочали 4 кримінальні провадження і 3 з них уже скерували до суду.

Так, 4 березня слідчі Новоград-Волинського відділу поліції направили обвинувальний акт відносно 31-річного жителя райцентру. Чоловік постійно знущається над власною 55-річною матір’ю: виганяє з будинку, лає та конфліктує. Від постійних сварок та образ у жінки погіршився стан здоров’я. Поліцейські неодноразово фіксували факти домашнього тиранства та оформляли відносно сина адміністративні матеріали, однак своєї поведінки стосовно матері він не змінив. Тож нині покарання за насильство йому визначатиме суд.

Схожа історія і в Брусилівському районі. 42-річний син тиранить матір постійними погрозами та побоями. 65-річна жінка лише упродовж січня-лютого тричі була змушена втікати з дому, де буянив її нетверезий син, до сусідів, аби не стати жертвою його агресії. Домашнього дебошира втихомирювали поліцейські, які виїздили на виклики пенсіонерки. Жодні бесіди та заходи адміністративного характеру на чоловіка належно не вплинули.

Наприкінці лютого ще одне обвинувачення скеровано до Лугинського районного суду Житомирської області. Його фігурантом є 34-річний батько чотирьох дітей. Однак він не соромиться в присутності малих нецензурно лаяти, ображати та навіть бити дружину, їх матір. Жінка постійно потерпає від чоловіка, який, щоразу перебуваючи у нетверезому стані, розпочинає скандали та дебош. Поліцейські груп реагування місцевого відділення неодноразово вступались за жінку та тричі притягували чоловіка до адміністративної відповідальності за останні півроку.

Схожа ситуація склалась і в родині жителів селища Любара. Нині поліцейські встановлюють усі обставини та причини у рамках розпочатого наприкінці лютого 2019 кримінального провадження.

- Значна кількість щодобових повідомлень на службу «102» тим чи іншим чином пов’язані із конфліктами у родинах, виниклими на грунті зловживання алкоголем або якихось побутових негараздів, - прокоментував начальник ГУНП В’ячеслав Печененко. – З початку року ми отримали 1 тис. 634 повідомлень про такі події, 11 з них – звернення дітей.

У 1 тисячі 602 випадках після перевірки поліцейські оформили протоколи про адміністративне правопорушення за озаками правопорушення, передбаченого ст. 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї…) КУпАП.

- Домашнє насильство – дуже актуальна проблема і не лише для Житомирщини. Це проблема усього суспільства, проблема бідності і економічної, і духовної. Нам необхідно разом формувати, виховувати у дітей нетерпимість до ролі жертви. - сказав В’ячеслав Печененко.

На Житомирщині поліцейські з початку року передали до суду обвинувачення проти трьох домашніх тиранів
На Житомирщині поліцейські з початку року передали до суду обвинувачення проти трьох домашніх тиранів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: