Хороша книга – це завжди свято » Новини Житомира
 
 


Хороша книга – це завжди свято

Автор: admin від 19-03-2013, 11:54, переглядів: 2 500

Хороша книга – це завжди свято

15 березня в Музеї Космонавтики ім. С. П. Корольова відбулась презентація книг, виданих в рамках Програми випуску соціально значущої літератури місцевих авторів у 2012 році. Серед запрошених були автори книг, керівники видавництв області, члени експертної ради з питань формування та випуску соціально значущої літератури місцевих авторів, студенти Житомирського державного університету ім. І.Франка.
За організаційного сприяння головного управління інформації та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації було презентовано 13 книг, надрукованих в минулому році за кошти обласного бюджету. Ці видання – особливі, адже в них – дослідження рідного краю, спортивної історії, образотворчого мистецтва, життя та діяльності видатних постатей Житомирщини.
Начальник головного управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ірина Василівна Басова наголосила на тому, що обласна державна адміністрація та обласна рада підтримують та цінують працю письменників, поетів, краєзнавців Житомирщини. «У підтвердження цього хочу сказати, що з 2010 року в області діє Програма забезпечення відкритості в діяльності Житомирської облдержадміністрації, Житомирської обласної ради та розвитку інформаційної сфери області, в рамках якої реалізується Програма випуску соціально значущої літератури місцевих авторів. Третій рік поспіль проводиться обласний щорічний конкурс «Краща книга року», на якому відзначаються твори не лише досвідчених майстрів слова, а й молодих талановитих літераторів».
Соціально значущі книги, підготовка та друк яких здійснювались на базі комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» та приватного підприємства «Рута», представили керівники видавництв – Валентина Олександрівна Орел та Микола Михайлович Бондар. До презентаційного слова були запрошені і автори соціально значущих книг, які були присутні на заході – Ніна Весельська (автор нарисів з краєзнавства «Сторінки з історії нашого краю»), Володимир Шинкарук (автор збірки вибраних творів «У затінку сонця»), Михайло Пасічник (упорядник книги «Михтодь Волинець – подвижник і мученик нації»), Віктор Васильчук (упорядник книги Василя Остапчука «Розповіді діда Панька»), Марія Павленко (автор збірки поезії «Із жит прийшла»), Василь Кондратюк (упорядник каталогу «Житомирський вернісаж. Краса України. Житомирщина»).
Презентацію книг прикрасили вокальні номери у виконанні Олени Коростельової, Валентини Іваненко, чоловічого ансамблю Житомирського музичного училища ім. В. Косенка.

Довідково. Видання книг в рамках Програми випуску соціально значущої літератури місцевих авторів здійснюється з 2008 року.
Змістовну тематичну оцінку книговидавничих проектів та визначення доцільності їх випуску здійснює консультативний постійно діючий дорадчий колегіальний орган – експертна рада з формування та випуску соціально значущої літератури місцевих авторів. До складу експертної ради входять представники наукових установ, творчих спілок, бібліотек, всеукраїнських громадських організацій, поліграфічних, книготорговельних підприємств.
В минулому році за кошти обласного бюджету (а саме 275 тис. грн.) було видано 13 книг:
1. Микола Ярмолюк «Життя прожити – не поле перейти».
2. Володимир Шинкарук «У затінку сонця».
3. Віктор Казидуб «Летопись житомирского футбола».
4. Ніна Весельська «Сторінки з історії нашого краю».
5. Василь Остапчук «Розповіді діда Панька».
6. Михайло Пасічник «Михтодь Волинець – подвижник і мученик нації».
7. Ніна Комашня «В краю нетоптаного рясту».
8. Микола Яненко «Спокій морю й не сниться».
9. Михайло Сич «Котигорошко, або «Душа моя єсть верба».
10. Геннадій Шкляр «Червона трава» (вибрані твори).
11. Марія Павленко «Із жит прийшла».
12. Петро Саух «Сучасна освіта. Портрет без прикрас».
13. Василь Кондратюк «Житомирський вернісаж. Краса України. Житомирщина».

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: