Житомиряни не поспішають відмовлятися від ліфтових карток » Новини Житомира
 
 


Житомиряни не поспішають відмовлятися від ліфтових карток

Автор: admin від 20-03-2013, 16:12, переглядів: 1 467

Житомиряни не поспішають відмовлятися від ліфтових карток

З 2011 року житомиряни мають можливість відмовитися від ліфтових карток, але більшість жителів багатоповерхівок не поспішають скористатися цією нагодою.

Про це 20 березня 2013 року під час засідання міськвиконкому повідомила начальник управління житлового господарства міської ради Півоварова Світлана.

Міський голова Володимир Дебой наголошує: житомиряни мають право самостійно вирішувати, користуватися ліфтом із картко матами чи без. «Мешканці будинку можуть самостійно приймати рішення про відміну ліфтових карток, при цьому вони мають гарантувати оплату послуг та утримання ліфта. На жаль, маємо негативний досвід: в одному з будинків, де люди не оплачували ліфтові послуги, ліфт через 4 місяці зупинили. Ми не наполягаємо на тому, щоб були ліфтові картки, люди мають самі вирішити. З минулого року ми надали таку можливість», – підкреслив мер Житомира.

Начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова акцентує, що мешканці не поспішають користуватися таким правом. «З 2011 року дозволено або будинку в цілому, або окремому під’їзду, якщо на це дає згоду більше 50% жителів квартир, відмінити ліфтові карткоприймачі. Мешканці багатоповерхових будинків, які обладнані ліфтами, не поспішають скористатися цією нагодою. З 2011 року кількість безкарткових ліфтів суттєво не змінилася – з 36 до 65, що підтверджує доцільність використання карткової системи обслуговування ліфтів», – говорить Світлана Півоварова.

Надзвичайно актуальним для міста залишається питання що пов’язані з технічним станом ліфтів, яких у Житомирі 997. За 2010-2012 роки на проведення капітального ремонту яких спрямовано 6, 3 млн. грн.

«На початок 2010 року в місті налічувалось 425 ліфтів, що відпрацювали допустимий термін експлуатації та потребували проведення експертної оцінки технічного стану чи ремонтних робіт. За останні декілька років вдалося значно зменшити даний показник. На сьогоднішній день експертної оцінки технічного стану потребують 152 ліфти, капітального ремонту потребують 229 ліфтів – це ті, які в минулому році пройшли експертизу», – повідомила Світлана Півоварова.

Лише в 2012 році на проведення ремонтних робіт з міського бюджету виділено 4 млн. грн. Це дало змогу провести експертну оцінку 229 ліфтів і продовжити термін експлуатації 134 ліфтів, що відпрацювали 25 і більше років. Також в 49 ліфтах були замінені деталі, які вийшли з ладу в процесі експлуатації.

Управління по зв’язках з громадськістю

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: