Поліція викрила двох жительок Житомирщини, які обманом заволоділи майном своїх подруг » Новини Житомира
 
 


Поліція викрила двох жительок Житомирщини, які обманом заволоділи майном своїх подруг

Автор: news_maker від 16-03-2019, 13:20, переглядів: 1 021

Поліція викрила двох жительок Житомирщини, які обманом заволоділи майном своїх подруг

17-річна житомирянка повідомила до поліції про шахрайство, у результаті якого вона втратила власний ноутбук. А у 18-річної жительки м. Баранівки внаслідок ошуканства утворились борги перед банком на суму 10 тисяч гривень. В обох випадках у причетності до злодіянь обґрунтовано підозрюються знайомі заявниць. Поліція закликає громадян не довіряти нікому власне майно і, тим більше, конфіденційну інформацію.

14 березня до Баранівського відділення поліції звернулась 18-річна студентка місцевого навчального закладу. Дівчина розповіла, що нещодавно виявила значну заборгованість перед банком, де у неї відкрито рахунок, хоча до подібних фінансових операцій вона не причетна.

У ході перевірки поліцейські з’ясували, що кілька місяців тому заявниця, на прохання 17-річної подруги, оформила кредит для придбання тією мобільного телефону. Для розрахунку за позикою вона віддала своїй знайомій банківську картку і повідомила конфіденційні дані для того, щоб та самостійно вносила кошти для погашення кредиту. У результаті, як нині встановлено, така довірливість обернулася для заявниці ще кількома оформленими онлайн кредитами та боргом у 10 тисяч гривень.

Цього ж дня до Житомирського відділу поліції звернулась 17-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство. За її словами ще у грудні минулого року вона дозволила своїй 18-річній знайомій покористуватися власним ноутбуком вартістю близько 6 тисяч гривень. У результаті комп’ютер їй досі не повернули.

Нині за обома фактами тривають відповідні перевірки. Причетні до правопорушень дівчата у скоєному зізналися. Відповідно до ч.1 ст. 190 (Шахрайство) такі дії можуть обернутися покаранням у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: