Проблеми соціально-економічного розвитку селища Городок Радомишльського району на контролі обласної влади » Новини Житомира
 
 


Проблеми соціально-економічного розвитку селища Городок Радомишльського району на контролі обласної влади

Автор: admin від 21-03-2013, 08:07, переглядів: 2 918

Проблеми соціально-економічного розвитку селища Городок Радомишльського району на контролі обласної влади

Одним із результатів телемосту «Діалог з країною», який 22 лютого провів Президент України Віктор Янукович із жителями селища Городок Радомишльського району, стала робоча нарада щодо вирішення питань соціально-економічного розвитку населеного пункту.
19 березня під час виїзної наради, яку провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, за участю директорів департаментів, начальників управлінь облдержадміністрації, керівників обласних установ та організацій, очільників Радомишльського району та громади селища Городок, обговорювалися шляхи вирішення проблем населеного пункту за окремими напрямками, серед яких – газифікація, телефонізація, транспортне сполучення тощо.
Окреслюючи мету зібрання, Олександр Никитюк зауважив, що за результатом наради буде підписане протокольне доручення для відповідних структур щодо вирішення кожного питання. Усі рішення у вигляді доповідної записки будуть передані Віце-прем’єр-міністру України Олександру Вілкулу.
Варто відзначити, що проблеми, які існують у селищі Городок, перебувають на постійному контролі обласної державної адміністрації. Так, вже вирішено питання виплати заробітної плати освітянам, соціального страхування, здійснено перерахунок пенсій.
Щодо продовження робіт із газифікації колишнього військового містечка голова Городоцької селищної ради Сергій Сліпченко зазначив, що вирішення цієї проблеми буде можливим за умови додаткового виділення коштів з державного бюджету. «На роботи з будівництва підвідного газопроводу з села Біла Криниця до села Кримок наразі необхідно 9,6 млн грн. А для повної газифікації самого містечка Городок, що включає підведення газу до кожного будинку селища, встановлення газових лічильників, плит і котлів індивідуального опалення у квартирах, встановлення міні-котелень для опалення школи, дитячого садка, будинку культури, будинку побутового обслуговування, гуртожитку та лазарету, знадобиться загалом 26 млн грн.», – пояснив посадовець. При цьому, за його словами, для капітального ремонту котельні та систем теплопостачання необхідно мінімум 150 млн грн. Але цю проблему остаточно можна буде вирішувати після того, як військові передадуть на баланс місцевої влади згадані об’єкти.
Серед проблемних питань, вирішення яких не потребує фінансування, однак буде вирішено вже найближчим часом, – транспортне сполучення селища з обласним центром і містом Києвом. Голова Городоцької селищної ради Сергій Сліпченко пояснив, що за сприяння Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації воно буде вирішене протягом місяця.
Також не потребує виділення додаткових коштів внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 1991 року № 106 «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» на предмет заміни назви з смт Макарів-1 Київської області на смт Городок Житомирської області.
Питання ж телефонізації міжміським зв’язком селищної ради, загальноосвітньої школи, дитячого садка, будинку управління та будинку культури наразі перебуває на контролі районної влади.
Резюмуючи обговорення, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк наголосив: «Влада області та району злагоджено та оперативно працює над тим, аби створити належні умови для життєзабезпечення селища Городок. Адже важливо не лише обговорювати проблеми, а дбати про те, щоб мешканці цього населеного пункту вже сьогодні відчували підтримку і турботу влади».
Прес-служба облдержадміністрації Фото Катерини Тарановської

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: