Начальник ГУНП на брифінгу розповів про проміжні результати розслідування кримінальних проваджень » Новини Житомира
 
 


Начальник ГУНП на брифінгу розповів про проміжні результати розслідування кримінальних проваджень

Автор: news_maker від 4-04-2019, 12:38, переглядів: 1 071

Начальник ГУНП на брифінгу розповів про проміжні результати розслідування кримінальних проваджень

3 квітня начальник ГУНП в Житомирській області на брифінгу розповів журналістам про проміжні результати розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із подіями 31 березня та 1 квітня. Також на заході були присутні міжнародні спостерігачі організації ENEMO.

Загалом до поліції надійшло 73 повідомлення про можливі порушення, пов’язані з виборчим процесом. У 15 випадках перевірки уже завершено і ознак адміністративного чи кримінального характеру не встановлено. Крім того, складено 3 адміністративних протоколи за статтями 173 (Дрібне хуліганство), 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місяцях у п’яному вигляді) та 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП. Також поліцією розслідується 2 кримінальних провадження за повідомленнями про підкуп виборців (ст. 160 ККУ) та порушення таємниці голосування (ст. 159 ККУ). Проводяться необхідні слідчі дії, у тому числі триває опитування як заявників, так і осіб, на яких вони посилаються.

Окремо керівник поліції області звернув увагу присутніх на кримінальне провадження, розпочате за ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ за подіями уночі 1 квітня.

- Питання безпеки та захисту наших поліцейських під час виконання ними своїх службових обов’язків є принциповим, - сказав В’ячеслав Печененко. – Напад члена однієї з комісій та нанесення тілесних ушкоджень 24-річній слідчій за зроблене нею зауваження щодо брутальної нецензурної лайки – неприпустима подія для цивілізованого суспільства. Відтак процесуально звернулись до суду з клопотанням про тримання під вартою цього чоловіка на період досудового розслідування.

Наразі потерпіла проходить стаціонарне лікування в одному з медичних закладів обласного центру.

- Загалом же перший тур виборів пройшов без грубих порушень і підстав для заяв щодо будь-яких фальсифікацій на території області – жодних, - підсумував керівник ГУНП.

Також В’ячеслав Печененко подякував жителям області за активну громадську позицію та участь у голосуванні, а правоохоронцям усіх підрозділів МВС - за ефективну роботу та забезпечення безпеки і законності виборчого процесу.

Відповідаючи на запитання журналістів, очільник ГУНП розповів про організацію діяльності поліції під час другого туру виборів.



Начальник ГУНП на брифінгу розповів про проміжні результати розслідування кримінальних проваджень

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: