На Житомирщині працюють 8 центрів професійно-технічної освіти » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині працюють 8 центрів професійно-технічної освіти

Автор: news_maker від 11-04-2019, 12:25, переглядів: 1 293

На Житомирщині працюють 8 центрів професійно-технічної освіти

У Житомирській області вже працює 8 навчально-практичних центри, які створені на базі закладів професійно-технічної освіти. Ще 2 планують створити цьогоріч з професій «Монтажник систем утеплення будівель» та слюсарного напрямку.

Про це повідомили в управління освіти і науки ОДА.

Під час Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман акцентував на тому, що децентралізація та фінансові можливості дозволяють посилити позиції професійно-технічної освіти в Україні. Адже це ключова ланка підготовки кадрів для зростаючого промислового виробництва.

Саме тому на Житомирщині створюють навчально-практичні центри, в тому числі і за підтримки держави, в яких жителі можуть пройти стажування на новому обладнанні.

«У 2018 році з державного бюджету на створення центрів професійно-технічної освіти Житомирщині виділили близько 2,9 млн грн. Ці кошти спрямували на закупівлю сучасного обладнання для 2 центрів зварювальних технологій та електротехнічного напрямку, які створили та успішно діють на базі Головинського вищого професійного училища нерудних технологій і базі Бердичівського ПТУ №4. Цьогоріч у планах відкриття ще 2 таких центрів – «Монтажник систем утеплення будівель» на базі Бердичівського професійного будівельного ліцею та слюсарного напрямку на базі Центру професійно-технічної освіти м. Житомира», – розповіла начальник управління Лариса Шевчук.

Загалом в області діють 8 навчально-практичних центрів (НПЦ) професійно-технічної освіти за галузевими спрямуваннями: 4 – будівельного напряму, по 1 громадського харчування, швейного та електротехнічного напрямів, зварювальних технологій. Чотири НПЦ відкрили у продовж 2016-20218 років за кошти державного бюджету.

За інформацією управління, такі центри створені більше для дорослого населення – робітників підприємств, які бажають підвищити свій рівень, пройти стажування, перекваліфікацію на новому сучасному обладнанні. Таку перекваліфікацію можуть безкоштовно пройти і учасники ООС/АТО.

Крім цього, дуальна форма навчання здійснюється у 6 закладах ПТО. Тобто студенти закладів теорію отримують у вузах, а виробниче навчання вони проходять на різних підприємствах, з якими ПТО заключили відповідні угоди.

Нагадаємо, що цьогоріч близько 160 млн грн державної субвенції спрямують на розвиток освіти на Житомирщині.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: