Різновидності широкоформатного друку » Новини Житомира
 
 


Різновидності широкоформатного друку

Автор: news_maker від 8-05-2019, 23:04, переглядів: 939

Різновидності широкоформатного друку

Широкоформатний друк справжній прорив в області маркетингу, який стався в середині 80-х років XX століття. В цей час компанія VUTEk випустила на ринок перший принтер, ширина робочого поля якого становила 243 сантиметра. Ця подія назавжди змінила розуміння про рекламу в усьому світі.

У XXI столітті в світі технологій було зроблено крок далеко вперед, і друк банерів вже перестав бути дивиною. На даний момент існує кілька видів широкоформатного друку, які діляться по ряду характеристик і ознак.

За призначенням:

Даний фактор визначає, де і за яких обставин буде використана надрукована реклама. Тут можна виділити два типи:

  1. Інтер'єрний. Такі зображення друкуються відносно невеликих розмірів і використовуються для оформлення приміщень, виставок, експозицій і так далі. Така продукція повинна бути виготовлена високої якості при роздільній здатності не менш, ніж 1440dpi.
  2. Зовнішній. До цього типу відносяться біл-борди, розтяжки, сіті-лайти – тобто такі зображення, на які людина дивиться здалеку. Тому необхідність у винятковій чіткості для таких зображень відсутня. Зовнішня реклама друкується при роздільній здатності від 360dpi до 720dpi.

Різновид широкоформатного друку в залежності від типу фарби.

Ще одна відмінність, за якою можна класифікувати друк на банері, являється чорнило:

  1. Ультрафіолетовий друк. При такому виробництві використовуються спеціальні чорнила, які проходять обробку УФ-променями. Така фарба не проникає всередину структури матеріалу і залишається на його поверхні. Ця технологія дозволяє зробити продукцію стійкою до негативного впливу навколишнього середовища і продовжити термін її служби до 5-10 років.
  2. Сольвентний друк. При такому типі друку верхній шар полотна обробляється розчинником (сольвентом). Завдяки цьому зображення наче «в'їдається» в носій, і стає з ним одним цілим. Даним способом виготовляється більша частина зовнішньої реклами. Термін служби таких банерів становить до 3-х років.
  3. Екосольвентний друк. Цей спосіб практично нічим не відрізняється від попереднього. Єдина відмінність полягає в тому, що під час друку за цією технологією використовуються виключно екологічно чисті елементи.

Друк банерів в залежності від типу обладнання

На сьогоднішній день найпоширенішими типами принтерів для широкоформатного друку являються:

  1. Лазерні (електрографічні). Такі принтери здатні друкувати зображення шириною до 90 сантиметрів. Далі така продукція покривається захисною плівкою. Використовуються для друку афіш, постерів та іншої продукції невеликого розміру.
  2. Термотрансферні. Такі принтери здатні друкувати зображення, максимальна ширина яких становить 120 сантиметрів. На такому обладнанні використовується невеликий спектр кольорів, які при друці поступово накладаються один на одного.
  3. Струменевий. Найпоширеніший тип принтерів. Таке обладнання використовують для друку банерів великих форматів. Максимальна ширина робочого поля такого принтера може становити більше 5 метрів.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: