«Медіа Група Україна» вважає неприпустимим відключення ТВ-мовлення в Луганській області » Новини Житомира
 
 


«Медіа Група Україна» вважає неприпустимим відключення ТВ-мовлення в Луганській області

Автор: news_maker від 11-04-2019, 17:15, переглядів: 651

«Медіа Група Україна» вважає неприпустимим відключення ТВ-мовлення в Луганській області

У частині Луганської області вимкнули телевізійне мовлення через борг Концерну РРТ за електроенергію. Телевізійне мовлення було вимкнено 4 квітня. Цю інформацію виданню «Детектор медіа» підтвердив виконувач обов’язків гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Сергій Мікрюков. За його словами, зараз тривають переговори щодо відновлення електропостачання передавачів Концерну.


 «Медіа Група Україна», у свою чергу, розповсюдила заяву з закликом до Уряду звернути увагу на позицію Концерну РРТ.


 «Медіа Група Україна» вважає неприпустимим відключення телевізійного мовлення, особливо в період, який визначає долю країни, і закликає Кабінет міністрів України звернути увагу на позицію Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ), – говориться в заяві «Медіа Групи Україна». – 4 квітня були повністю відключені від цифрового і залишків аналогового мовлення кілька районів Луганської області. До цих пір передавачі Концерну РРТ не працюють. Такі відключення стали системними останнім часом. Раніше були зафіксовані відключення передавачів у Полтавській і Сумській областях (Красногорівка, Полтавська обл. – 18.03, Білопілля, Сумська обл. – 22.03). Передавачі в цих населених пунктах не працювали протягом не менше двох діб».


 Відключення передавачів відбувається через значну заборгованість Концерну енергетичним компаніям в різних областях країни.


 У той же час в «Медіа Групі Україна» зазначили, що «основне завдання Концерну РРТ – забезпечувати безперебійну діяльність передавачів, але в період, коли українці особливо потребують доступу до інформації, керівництво державної установи постійно допускає відключення. Після введення нової технологічної моделі існування ринку (перехід з аналогового на цифрове мовлення) у Концерну РРТ було більше півроку для того, щоб оптимізувати свою діяльність, домовитися про реструктуризацію боргу і привести свої витрати у відповідність зі своїми доходами, але, замість налагодження бізнес-процесів, керівники Концерну намагаються довести необхідність підвищення тарифів на свої послуги. Закликаємо Кабінет міністрів України звернути увагу на відверто неринкові позицію Концерну, яка ще й загрожує інформаційній безпеці країни».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: