Суд вкотре підтвердив - закордонний паспорт коштує 170 гривень » Новини Житомира
 
 


Суд вкотре підтвердив - закордонний паспорт коштує 170 гривень

Автор: admin від 28-03-2013, 16:43, переглядів: 2 306

Суд вкотре підтвердив - закордонний паспорт коштує 170 гривень

Член житомирської команди Демократичного Альянсу Іван Фурлет довів у суді, що оформлення та видача закордоннного паспорта в Україні коштує 170 гривень.
“Це рішення суду та низка інших рішень вкотре доводять, що Державна міграційна служба свідомо порушує чинне законодавство і займається нічим іншим як незаконним бізнесом, порушуючи права громадян. А для громадян це приклад того, що потрібно не боятись чиновників і сміливо відстоювати свої права”, — коментує перемогу в суді демальянсівець Іван Фурлет.
Ще минулого року Іван подавав документи до ВГІРФО (наразі Державної міграційної служби) згідно чинних правил оформлення та видачі закордонних паспортів. Проте, інспектор, який був відповідальний за прийняття документів, неправомірно вимагав надання додаткових документів та сплати грошей, не передбачених правилами:
• фотокопій документів,
• надання довідки “про несудимість”,
• квитації про сплату за послуги ВГІРФО 87,15 грн.,
• квитанцію про сплату за “бланк паспорта” 120 грн.
Тоді інспектор відмовив у прийнятті документів житомирянину, а Іван пішов до суду. За підтримки всеукраїнської кампанії СТОП свавіллю в паспортних столах хлопець особисто у судовому порядку оскаржив неправомірні дії чиновників.
“Дане рішення хоча і визнає неправомірними дії конкретного працівника, але слід розуміти, що справжнім винуватцем є “система”. І те, що вона діє неправильно слід виправляти, а не терпіти”, — коментує рішення судді демальянсівець Іван Фурлет.

Після 5 судових засідань суддя Житомирського окружного адміністративного суду задовільнила позовні вимоги та іменем України визнала неправомірними вимоги надати додаткові документи та відмову у прийнятті документів згідно затверджених правил працівником ВГІРФО.
Довідково:

Всеукраїнська кампанія СТОП свавіллю в паспортних столах! спрямована на боротьбу з переплатами при оформленні закордонного паспорту і триває з березня 2012 року. У рамках кампанії активісти Демократичного Альянсу разом з громадянами проводять рейди до органів ДМС з метою виявлення та припинення порушень законної процедури видачі закордонного паспорту. З початку старту кампанії подано десятки позовів до суду.

Суд вкотре підтвердив - закордонний паспорт коштує 170 гривень

Суд вкотре підтвердив - закордонний паспорт коштує 170 гривень

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: