ДМС прийняло документи на закордонний паспорт лише з одним платежем - 170 грн. » Новини Житомира
 
 


ДМС прийняло документи на закордонний паспорт лише з одним платежем - 170 грн.

Автор: admin від 29-03-2013, 19:09, переглядів: 2 191

ДМС прийняло документи на закордонний паспорт лише з одним платежем - 170 грн.

29.03.2013 р. о 10:00, Іван Фурлет вдруге здійснив подачу документів для отримання закордонного паспорта згідно правил оформлення та видачі закордонних паспортів до Державної міграційної служби.

Нагадаємо вперше у Івана вимагали сплати 87,15 грн. за необов’язкові послуги ДМС та зовсім необґрунтованої сплати за бланк паспорта 120 грн. Неправомірність цих вимог він довів у суді та знову звернувся до ДМС.

Друга спроба виявилася успішною. Працівник ДМС прийняв документи, але лише після вказівки заступника Управління ДМС, Федорчука А. А., з яким у Івана була коротка дискусія, що зайвих платежів та документів, які хотіли йому нав’язати.

Під час дискусії службовець запевняв, що паспорт коштує 370 грн. і це “по закону”. Проте, згодом журналісти запитували громадян у черзі про сплачені ними кошти, на що ті називали суму близьку 600 грн.

Після цього працівники ДМС прийняли у нього документи та безплатно сфотографували, оскільки за словами Федорчука А. А., у них немає технічної можливості відсканувати надані фотографії.

Після цього заступник голови Житомирської обласної організації політичної партії Демократичний Альянс, Іван Фурлет, провів брифінг для присутніх журналістів та присутніх громадян. На ньому він розповів про причини проблеми з паспортами та шляхи її вирішення, які здійснюють активісти кампанії “СТОП свавіллю в паспортних столах!” по всій Україні.

“Проводячи рейди у відділах ДМС, активісти кампанії "СТОП свавіллю в паспортних столах", привертають увагу до проблеми якомога більшої кількості людей. Уже є низка успішних судових рішень, ситуацію коментували народні депутати та керівника служби регуляторної політики. Це, в свою чергу, дозволить нарешті припинити незаконні побори представниками влади попри тиск з їхнього боку та відстояти Конституційні права громадян" - коментує свою діяльність Іван Фурлет.

Згідно чинного законодавства Івану повинні видати паспорт впродовж 30 днів. Законними причинами відмови у видачі, за його словами, можуть бути лише підстави визначені у ст. 6 Закону України “Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України”.

“Попри бажання ДМС оскаржити рішення суду, яке визнало вимоги сплати додаткових коштів неправомірними, паспорт мені зобов’язані видати. Якщо цього не відбудеться, то буду знову оскаржувати неправомірні дії ДМС.” - коментує Іван результати свого візиту до ДМС.

Довідково:


Всеукраїнська кампанія СТОП свавіллю в паспортних столах! спрямована на боротьбу з переплатами при оформленні закордонного паспорту і триває з березня 2012 року. У рамках кампанії активісти Демократичного Альянсу разом з громадянами проводять рейди до органів ДМС з метою виявлення та припинення порушень законної процедури видачі закордонного паспорту. З початку старту кампанії подано десятки позовів до суду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: