Сонячні електростанції – сучасний підхід до питань енергетики » Новини Житомира
 
 


Сонячні електростанції – сучасний підхід до питань енергетики

Автор: news_maker від 7-06-2019, 09:07, переглядів: 1 007

Сонячні електростанції – сучасний підхід до питань енергетики

Кількість сонячної енергії, яка потрапляє на нашу планету, перевищує енергію всіх запасів вугілля, нафти, газу та інших енергоресурсів. Використання всього лише 0,0125 % могло б задовольнити всі сьогоднішні потреби в енергії, а 0,5% − цілком покрити всі потреби у майбутньому. Існують потужні комплекси, що працюють на забезпечення енергією підприємств і продаж її населенню за «зеленими тарифами». Найбільше розповсюдження отримали побутові станції, які дозволяють отримувати електроенергію для забезпечення живлення електроприладів, нагріву води та роботи опалювальних систем. Купити сонячні електростанції тепер можуть всі бажаючі, наприклад, за посиланням joule.net.ua. Тобто, новітні розробки сьогодні стали доступними для кожного, хто хоче отримувати енергію безкоштовно і не завдавати шкоди довкіллю.

Які причини спонукають розвивати сонячну енергетику?

Основні причини дві:

- Економічна

СЕС виробляють енергію з безкоштовного і невичерпного джерела, що робить ці технології дуже вигідними, як для бізнесу, так і для рядових громадян.

- Екологічна

Використання майже всіх традиційних ресурсів супроводжується шкідливими викидами та втручанням в екосистему. Сонячні станції не шкодять навколишньому середовищу. Їх розвиток і підтримка – це важлива справа для збереження планети, щоб наступні покоління могли проживати у безпечних для здоров'я умовах, а природа залишалась у її гармонійному стані.

Реалії і перспективи сонячної енергетики

Найбільш активно ці технології впроваджуються у жарких регіонах планети та розвинутих країнах Європи, Америки та Азії. В Європі лідером в цій сфері є Німеччина. В Україні переважно застосовують домашні станції, проте кількість промислових комплексів невпинно зростає. Нещодавно в Дніпровській області почала функціонувати найпотужніша в Україні СЕС загальною потужністю 200 МВт, яка включає майже 750 тисяч панелей. Це значний крок на шляху переходу країни Варто зазначити, що в цей бізнес вкладаються як вітчизняні підприємці, так і зарубіжні інвестори. Наприклад, декілька норвезьких компаній планують вкласти у відновлювані джерела енергії в Україні до 400 мільйонів євро.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: