Сергій Рижук: «На Житомирщині вжито всіх заходів для попередження створення надзвичайної ситуації через паводки » Новини Житомира
 
 


Сергій Рижук: «На Житомирщині вжито всіх заходів для попередження створення надзвичайної ситуації через паводки

Автор: admin від 1-04-2013, 05:17, переглядів: 1 648

Сергій Рижук: «На Житомирщині вжито всіх заходів для попередження створення надзвичайної ситуації через паводки

Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час брифінгу у Коростишеві 29 березня.
«Житомирщина, як і будь-яка інша область, має свої особливості. Ми – регіон, у якому паводок формується: у нас на Поліссі беруть початок 8 рік. Ми не боїмося паводку, більш того – він нам потрібен. Річки на Житомирщині тихоплинні, і щоб прочистити джерела, потрібна велика вода. І коли розіллються пойми рік – це для нас на врожай», - стверджує Сергій Рижук.
Звичайно, на території області є місця, які викликають занепокоєння через можливе підтоплення. Але на Житомирщині є 180 спеціальних насосних станцій, створена 2-стороння меліоративна система. Все це зможе притримати воду там, де необхідно.
Крім того, погода нам сприяє, зазначив очільник області. Працюють 170 постів, які контролюють стан води, щодня проводяться заміри води, і сьогодні вони навіть нижчі середніх показників.
Об’єктом особливої уваги є старенька гребля на р. Тетерів у Житомирі. Приводу для хвилювань поки немає – крига помалу скресає, і вода йде рівномірно.
«Краще втрутитися в ситуацію і готуватися до більшої небезпеки, аніж потім безпорадно розводити руками, - впевнений Сергій Рижук. – На сьогодні ми володіємо ситуацією, вона спокійна і керована».
Обласне управління водних ресурсів тісно співпрацює із обласною і районними державними адміністраціями, Державною службою з надзвичайних ситуацій, органами місцевого самоврядування та користувачами водних об’єктів.
Спільним наказом з Територіальним управлінням служби НС у Житомирській області від 15.06.12 р. затверджено “Порядок взаємодії Територіального управління служби НС України у області з обласним управлінням водних ресурсів у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій ”.
Уточнено порядок та схему взаємодії водогосподарських організацій з підрозділами служби НС, визначені відповідальні працівники та порядок інформування населення.
Підготовлено підвідомчими організаціями облводресурсів до вимірів 130 відомчих гідрометричних постів з визначенням критичних точок, а також можливих зон затоплення територій при проходженні повені і паводків, проведено інформування громадян щодо можливої загрози.
Для виконання протиповеневих робіт на об’єктах облводресурсів створено 41 аварійну бригаду, які укомплектовані необхідною технікою в кількості 66 одиниць, при необхідності буде задіяно 280 чоловік.
У підвідомчих організаціях створено аварійний запас матеріалів на суму 207 тис. грн., перевірено його стан та місце зберігання.
Приведено в готовність шість автономних джерел електропостачання водогосподарських організацій, дев’ять плавзасобів та вісім одиниць насосного обладнання.
Налагоджено постійний зв'язок та узгоджено порядок взаємодії з водогосподарськими організаціями Хмельницької, Вінницької Київської областей та сусідніми районами республіки Білорусь (Єльський Наровлянський, Лєльчицький).
На місцях особлива увага звертається на роботу підприємств, які проводять скид стічних вод на поля фільтрації, накопичувачі та хвостосховища, які в період проходження повені можуть негативно вплинути на стан водних об’єктів.
Балансоутримувачам водних об’єктів запропоновано забезпечити поповнення аварійного запасу матеріалів та пально-мастильних матеріалів.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: