Запечена риба: природне багатство на вашому столі » Новини Житомира
 
 


Запечена риба: природне багатство на вашому столі

Автор: news_maker від 29-06-2019, 13:08, переглядів: 3 348

Запечена риба: природне багатство на вашому столі

Людина здавна знала про важливі харчові і цілющі якості риби, та навіть стародавня медицина широко використовувала ці властивості риб. Страви з тушкованої та запеченої риби – джерело цінних вітамінів для всіх, а особливо людей, які дотримуються дієти та не вживають м'ясні продукти. Рецепти приготування в духовці вважаються найсмачнішими та корисними. Щоб запечена скумбрія стала прикрасою столу, використовуйте для оформлення готової страви квіти з овочів, корнішони, зелень і мариновані фрукти.

Багато початківці кулінари намагаються уникати рецептів запікання риби, оскільки думають, що це дуже складно приготувати. Насправді щоб рибка з духовки вийшла добре з першого разу, досить дотримуватися технології приготування, враховувати сорт рибки та поєднання продуктів, з якими її будуть запікати. І навіть якщо у вас немає навичок, страва вийде не гірше, ніж у шеф-кухаря.

Сьогодні існує багато різних методів приготування риби в духовці:

• Запікання цілою тушкою.
• Філе цілком.
• Порційними шматками або стейками.

Як приготувати запечену рибу

Для приготування рибного меню найкраще знайти свіжу рибку. Якщо у вас є тільки морожена риба, перед приготуванням її треба розморозити. При глибокому заморожуванні сучасними способами, риба зберігає смак, і майже всі корисні властивості.

Для запікання можна використовувати сиру, припущену або смажену рибу. Заздалегідь обсмажують на сковороді або грилі, іноді припускають в соусі. Така рибка володіє особливим смаком, стає ніжною та соковитою, з апетитною скоринкою.

Поради фахівців

Запечена риба у кухарів може бути невдалою, але кілька порад від шеф-кухаря допоможуть уникнути помилки:

Перед тим, як смажити чи запікати рибу, її треба просушити паперовою серветкою або чистою полотняною тканиною, повністю видалити воду.

Нежирну рибу найчастіше запікають, попередньо не обсмажуючи, але при приготуванні поливають маслом або соусом.

Жирну рибу, особливо, порізану шматочками, перед запіканням бажано панірувати в сухарях, а потім обсмажити на сковороді. Так скоринка буде рівною і красивою, а риба залишиться цілою.

Якщо хочете запікати в соусі, то частину його налийте в форму, де готується риба й додатково поливайте соусом зверху.

Лікарі запевняють: якщо заповнити рибними стравами все меню, ніякої шкоди це не завдасть. Широке поширення рибна кухня отримала завдяки сучасним технологіям ми можемо побачити на своєму столі рибу, спійману в тисячах кілометрів від нашого дому.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: