На Любарщині водій невдало спробував відкупитись від поліцейських » Новини Житомира
 
 


На Любарщині водій невдало спробував відкупитись від поліцейських

Автор: news_maker від 16-07-2019, 08:56, переглядів: 2 951

На Любарщині водій невдало спробував відкупитись від поліцейських

1000 гривень як відкупне запропонував житель Хмельниччини, вантажний бус якого 14 липня працівники Любарського відділення поліції Житомирщини зупинили за порушення Правил дорожнього руху. Факт спроби дачі хабара належним чином задокументований. Розпочато кримінальне провадження.

Інспектори сектору реагування патрульної поліції Любарського ВП ГУНП, які несли службу із забезпечення правопорядку, у с. Старому Любарі зупинили автомобіль MERSEDES - BENZ, водій якого не був пристебнутий паском безпеки.

З’ясувалось, що 27-річний житель Хмельницької області перевозив брухт чорного металу. У ході спілкування з керманичем поліцейські помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Уже у відділенні поліції, куди водія доставили разом з автомобілем для перевірки документів на вантаж, йому запропонували пройти відповідне освідування. Однак чоловік відмовився від такого.

За таких обставин поліцейські почали оформлення відносно керманича адміністративних матеріалів за правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння…) КУпАП. Натомість правопорушник у службовому кабінеті поліції виклав на стіл тисячу гривень і запропонував правоохоронцям «зам’яти справу».

– Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою у присутності понятих. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, - прокоментувала т.в.о. начальника Любарського ВП ГУНП Тетяна Підгаєцька.

За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: