Як вступити до найпрестижніших ВНЗ Польщі? Практичні поради » Новини Житомира
 
 


Як вступити до найпрестижніших ВНЗ Польщі? Практичні поради

Автор: news_maker від 6-08-2019, 08:48, переглядів: 1 751

Як вступити до найпрестижніших ВНЗ Польщі? Практичні поради

Для того, аби отримати цікаву роботу з хорошою зарплатою, потрібно мати відповідну освіту. У сучасних роботодавців дуже високі вимоги до кваліфікованих працівників, а отже й освіта повинна бути відповідною. Саме тому зараз молодь намагається обрати найпрестижніші університети не тільки України, але й ЄС, аби отримати хорошу теоретичну, а головне – практичну підготовку. Дуже високий рівень знань та практичних навичок зараз може забезпечити саме навчання в Польщі для українців https://mojaedukacja.com/. Залишається визначитися: який із університетів обрати? Чи можна отримати безкоштовну освіту в Польщі? У нашій статті ми зупинимось на цих питаннях, а ще розповімо про:

- нюанси під час вступу;
- проживання студентів;
- харчування;
- які витрати чекають на майбутнього студента.

Як обрати престижний ВНЗ? Ціни на навчання в Польщі для українців

Перш за все, вам варто визначитись зі спеціальністю, після чого ви зможете обрати профільний університет. Навчатися саме у профільному ВНЗ зазвичай краще, адже тут вам запропонують більший перелік спеціальностей та більш високий рівень підготовки.

Щоб правильно обрати університет, найкраще – переглянути рейтинг Perspektywy, де ви побачите, як оцінюється університет порівнянні з іншими. Наприклад, серед трійки лідерів за якістю навчання – 3 державні університети Польщі, серед них – Варшавський та Ягеллонський університети, а також Варшавський політехнічний університет. Звичайно, не варто зациклюватись лише на цих університетах, адже у Польщі є ще чимало хороших ВНЗ, де готують першокласних фахівців.

Ще одне питання, яке цікавить всіх – це вартість освіти. Щоб дізнатися, яка зараз актуальна ціна на навчання в Польщі https://mojaedukacja.com/cina-navchanna-v-polshi, вам варто зайти на сайт цього проекту та переглянути кінцеву вартість навчання. Можемо вас приблизно зорієнтувати: ціни починаються від 900 євро на рік у приватних університетах, у державних – від 1,5 тис. євро. Ви можете вступати на бакалаврат, а можете закінчити 4 роки навчання в українському ВНЗ і вступити на навчання в Польщі на магістратуру, таке рішення також буде вдалим.

Не менш важливе та актуальне питання – можливість отримати безкоштовну освіту в Польщі. Наскільки це реально та хто має таку змогу? Перш за все, абітурієнти, у яких є карта поляка. А ще та молодь, яка виграла грант або стипендію. В деяких державних університетах є також конкурс, переможці якого мають можливість навчатися безкоштовно. Проте кількість таких місць обмежена, а бажаючих вступити – дуже багато.

Особливості вступу. Проживання та навчання

Абітурієнти зараховуються на основі поданих документів, основний серед яких – свідоцтво про повну середню освіту. Також потрібно підтвердити свої знання польської мови, надавши сертифікат рівня B1. Інші документи – стандартні.

Подивимось, які ще витрати очікують на абітурієнта та його батьків. Отже, до ціни на навчання в Польщі для українців варто додати ще витрати на оренду житла (гуртожитка або квартири) та харчування. Гуртожиток + харчування буде коштувати приблизно 200-300 євро на місяць. У вільний час студенти можуть підробляти. Особливо це актуально під час літніх канікул, які тривають до 1 жовтня. У цей час студенти можуть непогано підзаробити.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: