Житомирщина є лідером із виробництва меду та бджолопродуктів в Україні » Новини Житомира
 
 


Житомирщина є лідером із виробництва меду та бджолопродуктів в Україні

Автор: news_maker від 7-08-2019, 09:33, переглядів: 1 378

Житомирщина є лідером із виробництва меду та бджолопродуктів в Україні

Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік. Житомирщина є лідером з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва.

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

«У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кг\рік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

Пасічники області представлять на ярмарку свіжозібраний мед із різних медоносів, прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко тощо.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: