Понад 6 млн грн отримали аптеки Житомирщини за відпущені «Доступні ліки» » Новини Житомира
 
 


Понад 6 млн грн отримали аптеки Житомирщини за відпущені «Доступні ліки»

Автор: news_maker від 13-08-2019, 11:55, переглядів: 939

Понад 6 млн грн отримали аптеки Житомирщини за відпущені «Доступні ліки»

З початку адміністрування програми реімбурсації «Доступні ліки» Національною службою здоров’я України (з 1 квітня 2019 року) аптечні заклади Житомирської області отримали вже більше 6 млн грн відшкодування за відпуск медичних препаратів за цією програмою.

За е-даними НСЗУ, з 1 квітня поточного року аптекам Житомирщини виплатили 6 млн 046,9 тис. грн, з яких майже 2 млн грн отримали у червні та більше 1 млн грн у липні.

Жителі Житомирської області продовжують отримувати лікарські препарати за програмою «Доступні ліки». Отримати ліки за електронним рецептом кожен житель Житомирщини може у 77 аптечних закладах, які підписали договір з НСЗУ щодо участі в урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки». Ці аптечні заклади по всій території області мають 281 місце відпуску медичних препаратів, де можна одержати безкоштовно або з частковою доплатою «Доступні ліки».

Нагадаємо, що на карті можна переглянути місця відпуску лікарських препаратів за урядовою програмою реімбурсації.

Довідково. З 1 лютого 2019 року МОЗ України затвердив новий реєстр препаратів програми «Доступні ліки» – п’ятий від початку дії програми. До оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Для лікування серцево-судинних захворювань у програмі є 198 препаратів, 46 з яких пацієнти можуть отримати безоплатно. Для лікування діабету 2 типу – 46 препаратів, з яких 12 є безоплатними. Від бронхіальної астми у програмі є 14 препаратів, 6 із яких пацієнт може отримати безоплатно. З повним списком безоплатних препаратів можна ознайомитися ТУТ.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: