На Житомирщині двоє дітей отруїлись алкоголем » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині двоє дітей отруїлись алкоголем

Автор: news_maker від 13-08-2019, 13:00, переглядів: 4 141

На Житомирщині двоє дітей отруїлись алкоголем

Минулого тижня до Пулинської районної лікарні у тяжкому стані було госпіталізованого двох дітей, які отруїлись алкоголем. Нині їх життю ніщо не загрожує. Поліцейські розпочали кримінальне провадження щодо втягнення хлопчаків у пияцтво. Їх вилучено з родини без позбавлення матері батьківських прав.

З Павлом та Женею ми зустрілись у лікарні. У меншего Павлика якраз був день народження – 8 років. Провести його у палаті хлопець не сподівався, але й про той день, коли вони отруїлись говорити не захотів.

Його брат дещо розповів. Того вечора вони гуляли у компанії інших хлопчаків. В якийсь з моментів у старших виникло бажання випити, однак їм горілку у селі не продали. Тоді на закупку відправили меншого Женю і при цьому він сказав, що то «для мами». Так у компанії дітей 7-14 років з’явилась горілка. На братів, за їх словами, прийшлося по дві стопки.

Додому доїхати на велосипеді вони уже не змогли, попадали у канаву поблизу дороги та відчули усі прояви алкогольної інтоксикації аж до втрати свідомості. Близько першої ночі кинутий велосипед та дитячі ноги у траві випадково помітив водій позашляховика, що проїздив повз.

- Стан дітей був тяжкий, непритомні, менший у глибокій комі, - розповідає завідувач реанімаційного відділення Пулинської ТМО Володимир Корзун. – Завдяки нашим заходам через три години вони прийшли до тями, наступного дня ми уже змогли перевести їх до дитячого відділення.

У лікарні ми зустріли і матір братів Олександру. Жінка пояснює, що не шукала дітей, які не прийшли ночувати, бо думала, що вони у бабусі. Також вона бідкається, що має багато роботи і по господарству, і на підробітках, а тому не може впоратись з дітьми. Проте запевняє, що зробить усе, аби вони залишились з нею.

У службі у справах дітей райдержадміністрації нам розповіли, що 9 серпня відбулося засідання комісії, на якій розглядалось питання неналежного виконання батьківських обов’язків у цій родині:

- Зважаючи на обставини події та загалом на поведінку матері під час розгляду ситуації ми прийняли рішення про неможливість залишення дітей у сім’ї на даному етапі. Вони будуть вилучені, але поки без позбавлення батьківських прав, - розповіла завідувач сектору служби РДА Ірина Скиба. – Жінка має рік, щоб пролікуватись та розібратись з усіма соціальними і побутовими проблемами. Якщо у неї це вийде, то вона зможе повернути дітей.

Розбираючись у ситуації, поліцейські встановили усіх дійових осіб розпиття алкоголю того вечора. З ними та їх батьками працювали ювенальний інспектор та дільничний офіцер. На дорослих оформлено адміністративні матеріали щодо невиконання батьківських обов’язків, а дітям роз’ясненно правові та соціальні наслідки такої поведінки.

Окрім того, у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинні діяльність) ККУ встановлено жителя села, який і продав малому самогон. Тривають подальші заходи. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 10 років.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: