Житомирським студентам влаштували зустріч з учнем Івана Огієнка – отцем Богданом Демчуком із Канади » Новини Житомира
 
 


Житомирським студентам влаштували зустріч з учнем Івана Огієнка – отцем Богданом Демчуком із Канади

Автор: admin від 5-04-2013, 14:03, переглядів: 1 737

Житомирським студентам влаштували зустріч з учнем Івана Огієнка – отцем Богданом Демчуком із Канади

Житомирським студентам випала унікальна можливість поспілкуватися з учнем і продовжувачем справи митрополита Іларіона – в миру Івана Огієнка. Цими днями до студентів Інституту філології та журналістики Житомирського держуніверситету ім.І.Франка завітав високоповажний гість з-за океану – отець Богдан Демчук. Отець Богдан – громадський та релігійний діяч української діаспори в Канаді , учень митрополита Іларіона, позаштатний кореспондент провідних канадських та американських україномовних газет "Український Голос", "Вісник-Herald" та "Свобода". Народився він у родині українських емігрантів в місті Саскатун, що у Канаді. Своє життя присвятив українській книзі, духовності і докладному вивченню творів Івана Огієнка.

До України Богдан Демчук приїхав на запрошення професора столичного Шевченківського університету Миколи Тимошика. Разом з ним отець Богдан реалізує українсько-канадський видавничий проект "Запізніле вороття". В рамках проекту видано 16 томів творчої спадщини митрополита Іларіона з канадських архівів.

Житомирським студентам гість з далекої Канади презентував книгу "Служити народові – то служити Богові". Назва видання – символічна, це своєрідне гасло, яке спонукає думати і діяти:"Це його перша проповідь до людей, його перші слова до свого пастви. Він хотів запевнити людей, що вони не повинні боятися, бо говорять через священика до Бога, а Бог ніколи нас не зрадить. Це показує нам напрям, яким ми повинні жити. У цій книжці також відтворюється український дух, рідна українська мова гріє нашу душу. Не треба соромитися, любіть українську мову, як душу свою. Пам'ятаєте, є таке прислів’я: "Не кількість, а якість". Так-от, ви є якість українського народу тепер", – зазначив отець Богдан, звертаючись до житомирського студентства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: