В школах Житомирщини провели урок присвячений здоровому зору » Новини Житомира
 
 


В школах Житомирщини провели урок присвячений здоровому зору

Автор: news_maker від 15-10-2019, 14:18, переглядів: 1 993

В школах Житомирщини провели урок присвячений здоровому зору

10 жовтня, у Всесвітній день зору, 319 шкіл з різних областей України провели урок здорового зору. Зокрема, на Житомирщині долучились наступні навчальні заклади: Ліцей #1 імені Лесі Українки міста Новограда-Волинського, КНЗ "Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №1", Коростенська міська гімназія Житомирської області, Житомирська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17.

Всеукраїнський урок здорового зору став частиною соціального проекту «Здоровий зір», ініціативою якого у 2019 стала висока статистика погіршення гостроти зору у школярів. За даними перевірок останніх трьох років кожна друга дитина має проблеми із зором.

Мета уроку здорового зору – показати школярам важливість культури догляду за здоров’ям очей, навчити дітей, як зберегти свій зір та уникнути негативної динаміки. Напередодні відбувся вебінар, на якому робоча група проекту провела інструктаж з техніки проведення уроку. Вчителі проявили високу зацікавленість у проведенні активності.

В рамках уроку українські школярі дізналися більше про будову ока, в ігровій формі перевірили свій зір, вивчили правила догляду за здоров’ям очей та поринули у світ оптичних ілюзій. Доповненням до уроку став флешмоб у соціальній мережі facebook – вчителі у сучасній формі розповсюдили інформацію про вправи, які допомагають зберегти зір.

Структура уроку та методичні матеріали були розроблені робочою групою у складі національної мережі оптик «Люксоптика» та Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», за участі Державної установи «Центр громадського здоров’я МОЗ України», відділу сприяння розвитку молоді та утвердження здорового способу життя Міністерства молоді та спорту України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», кафедри офтальмології Національного медичного університету ім. Богомольця, управління освіти Шевченківської районної адміністрації в місті Києві.

Робочу групу було створено у рамках проекту «Здоровий зір», який є масштабною соціальною ініціативою національної мережі оптик , що триває з 2016 року. Протягом 3-х років компанія перевірила зір більш ніж у 8000 дітей віком від 6 до 18-ти. Виявилось, що кожна друга обстежена дитина має проблеми із зором. В 40% випадків порушення зору було діагностовано вперше. Зі 100% дітей із виявленими в межах проекту вадами зору підозри на далекозорість мали 38%, на короткозорість – 41%.

Отримані компанією результати діагностики зору серед дітей спонукали масштабувати проект та запобігти погіршенню ситуації. Участь державних інституцій та впливового партнера, дозволить розширити аудиторію «Здорового зору», а також звернути увагу спільноти на негативну динаміку показників захворювань органів зору у дітей.

Традиційно увесь світ відзначає міжнародній День зору у другий четвер жовтня. Дата була ініційована Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), щоб привернути увагу до проблем зору та розвитку офтальмологічних захворювань серед дітей та дорослих у всьому світі. За даними організації ВООЗ, у світі налічується близько 300 млн людей, у яких є порушення зору.

В школах Житомирщини провели урок присвячений здоровому зору
В школах Житомирщини провели урок присвячений здоровому зору

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: