Як без проблем вступити до ВНЗ Польщі? » Новини Житомира
 
 


Як без проблем вступити до ВНЗ Польщі?

Автор: news_maker від 15-10-2019, 14:27, переглядів: 1 858

Як без проблем вступити до ВНЗ Польщі?

Обираючи заклад вищої освіти, більшість сучасних абітурієнтів орієнтуються на такі фактори:

- ціна;
- легкість вступу;
- високий рівень підготовки;
- широкий перелік спеціальностей;
- наявність гуртожитку;
- можливість вчитися англійською мовою.

Враховуючи всі ці фактори, понад 6-9 тис. абітурієнтів щороку обирають ВНЗ Польщі https://proekt-obk.com/country/polsha: ви завжди можете звернутись до фахівців цього проекту, якщо у вас виникли будь-які запитання щодо обрання ВНЗ, подачі документів чи стосовно інших питань. Система освіти в Польщі максимально подібна до української, тому майбутнім студентам буде легко адаптуватися. До того ж, для вступу на платну форму не потрібно здавати вступних іспитів, а процедура зарахування відбувається максимально просто та зрозуміло. Ціни як на освіту, так і на харчування, проживання у цій країні невисокі порівняно з іншими країнами-членами ЄС. Давайте подивимось, як успішно вступити до польських університетів, та з якими труднощами можуть стикатись абітурієнти.

Оберіть ВНЗ Польщі

Перш за все, потрібно визначитись зі спеціальністю та з університетом. Аби не зробити помилки, варто уважно ознайомитися з рейтингом університетів Польщі «Перспективи», де проранжовані всі ВНЗ за рядом показників: це і престиж університету серед роботодавців, і умови навчання, і науковий потенціал, і міжнародні зв’язки, й інші важливі нюанси роботи закладу вищої освіти.

Варто звернути увагу на те, що вибір спеціальностей у Польщі є дещо ширшим: тут відкривається все більше нових спеціальностей згідно вимог ринку праці. До того ж, значна кількість університетів пропонує вибір мови навчання: можна обрати польську або англійську.

Що стосується цін, то мінімальна вартість навчання – 800 євро за 1 рік. Наведемо й інші приклади: Університет імені Марії Кюрі-Склодовської пропонує ціни від 1250 євро, Вроцлавський університет – від 900 євро, Ягеллонський – від 840 євро, факультети Варшавського університету – від 2-х тис. євро. Звичайно, варто обирати спеціальність враховуючи не лише ціну, але й можливість у подальшому знайти хорошу роботу.

Вчасно подайте документи

Після отримання свідоцтва про повну середню освіту варто якнайшвидше готувати усі інші документи та подавати їх до ВНЗ Польщі. Окрім свідоцтва та додатку до нього потрібно подати медичну довідку, сертифікат про знання польської мови (зазвичай вимагають рівень B1), ксерокопії паспортів та свідоцтва про народження, фотографії абітурієнта. Звичайно, варто уточнювати перелік документів у тому університеті, куди ви плануєте вступати. До того ж, доведеться заплатити разовий реєстраційний внесок.

Заздалегідь подбайте про житло

Обов’язково дивіться, чи є при обраному вами ВНЗ гуртожитки, куди зможе поселитися студент. Оренда кімнати в гуртожитку буде коштувати значно менше, аніж оренда квартири.

Якомога раніше подавайте документи на студентську візу

Починаючи з 2019 року почали діяти нові правила щодо отримання студентської візи. Тепер потрібно оплачувати навчання наперед, надавати довідку з гуртожитку або документ про оренду житла. Також потрібно надати підтвердження, що на фінансовому рахунку студента є достатньо коштів для річного перебування на території Польщі. Варто подбати про підготовку всіх документів якомога раніше, аби вчасно отримати візу.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: