Субсидії на газ - як дізнатися все онлайн? » Новини Житомира
 
 


Субсидії на газ - як дізнатися все онлайн?

Автор: news_maker від 7-11-2019, 20:28, переглядів: 2 241

Субсидії на газ - як дізнатися все онлайн?

Популярний онлайн-сервіс «ГазПравда» добре відомий багатьом мешканцям України. З його допомогою споживачі газу в Житомирі, Києві, Львові та інших містах країни можуть отримувати консультації про тарифи, рахунки за газ і вирішувати багато інших питань. Є у цього ресурсу і ще одна корисна функція. Експерти порталу www.gazpravda.com.ua створили спеціальний інтерактивний калькулятор.

Тепер українці мають можливість підраховувати коректність списання субсидії на газ після закінчення опалювального сезону. Цей калькулятор стане помічником для людей, які замість залишку коштів наприкінці опалювального сезону отримують борги.

Як працює калькулятор?

Користуватися віртуальним калькулятором дуже просто. Споживачеві досить вказати, скільки газу було витрачено згідно квитанції, скільки коштів має бути сплачено, чи надавалася субсидія.

Використання онлайн-калькулятора дозволяє українцям контролювати правильність формування рахунків за газ. Люди можуть самостійно переконатися в тому, що природні ресурси вони оплачують відповідно з чинним законодавством. Адже випадки, коли облгаззбути нараховують споживачам більше належного, зустрічаються нерідко.

Підрахунок за допомогою калькулятора «ГазПравда» допоможе усунути несправедливість. Якщо він показує меншу суму, ніж та, яка зазначена в квитанції, у людей є повне право пред'явити претензію і вимагати перерахунку.

Особливості отримання субсидій на газ

Ресурс «ГазПравда» був створений за ініціативи та при підтримці ФРНГ, в яку входять провідні підприємства нафтогазової галузі України. Експерти сервісу розбираються в будь-яких питаннях, пов'язаних з постачанням газу населенню. Практично всі вони відзначають: процес списання фінансів, заощаджених споживачами протягом сезону, можна вважати дискримінаційними стосовно громадян, що потрапили під монетизовану субсидію й витрачали газ економно.

При обговоренні цього питання варто нагадати, що в останньому опалювальному сезоні фактично використовувалися дві схеми призначення дотацій. Перша є монетизованою, а другу можна умовно назвати псевдомонетизованою. Споживачі, яким призначалася монетизована субсидія, у лютому 2019 р. на руки гроші не отримували. Належні їм за законом кошти держава в безготівковій формі перерахувала постачальникам ресурсів.

У березні 2019 р. субсидії почали видаватися готівкою або зараховуватися на банківські рахунки громадян. Що стосується громадян, які мають право на псевдомонетизовані субсидії, державна допомога почала надходити з січня 2019 р. Гроші зараховувалися на рахунки людей в Ощадбанку, звідки переводилися постачальникам послуг.

По закінченні опалювального сезону одержувачам псевдомонетизованих субсидій, які дбайливо витрачали газ, залишки коштів були передані в особисте користування. Проте людей, які отримували монетизовані субсидії та економно витрачали ресурси, замість грошей чекали борги у квитанціях.

Фахівці сервісу «ГазПравда» намагаються вжити заходів до виправлення ситуації. Нещодавно був розроблений ряд пропозицій, які будуть направлені в Кабінет міністрів. Всі вони стосуються зміни порядку нарахування субсидій спрямовані на вдосконалення законодавчих норм.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: