4 важливих поради по догляду за одягом » Новини Житомира
 
 


4 важливих поради по догляду за одягом

Автор: news_maker від 9-01-2020, 12:51, переглядів: 1 711

4 важливих поради по догляду за одягом

Щоб завжди виглядати «з голочки», недостатньо мати дорогий стильний гардероб. Потрібно вміти правильно доглядати за своїм одягом. AGER розповість Вам, як це слід робити.

Правильно прасуємо сорочку

Секрети догляду за чоловічою сорочкою прості. Головне, добре її випрасувати. Робити це краще, поки тканина ще волога після прання. Якщо ж ви прасуєте вже суху сорочку - намочіть її, загорнувши в пакет. Тканина просочиться вологою рівномірно, тому процес прасування буде легким, швидким і приємним. Рухи праски повинні бути спрямовані від центру сорочки до країв. Манжети слід класти на прасувальну дошку гудзиками вгору. Сорочку треба прасувати акуратно, особливу увагу приділяючи спинці. Пропрасовуйте центральну складку симетрично, помістивши її на край дошки, щоб вона розташовувалася паралельно бічному шву. Щільно притисніть сорочку до дошки, випрасовуя складку. Потім повторіть процес з іншого боку. Комір краще прасувати від кутів, уникаючи загибів на зовнішній стороні матеріалу. Потім з лицьового боку випрасовуються полички сорочки. Обережно обходьте гудзики, гарячий метал здатний їх розплавити.

Як зберігати краватку

Для краваток теж є спеціальні вішалки. Як і костюму, їм потрібно висіти, причому в розв'язаному стані. Акуратно розмотуйте вузол, зберігати краватку в зав'язаному вигляді неприпустимо. Зіпсувати хорошу краватку домашнім чищенням досить просто. Тому краще не ризикувати і відправити його в перевірену хімчистку. Тим більше, що ціна такої процедури невисока.

Костюм. Як не розоритися на хімчистку

Правильно підібраний костюм - це обличчя кожного успішного чоловіка. Тому піджак та брюки повинні бути бездоганні. Дорогий костюм відомої марки додасть вам лиску, але тільки в разі, якщо відпрасован і має свіжий вигляд. Але як знайти час для ретельного догляду за костюмом? Невже, купивши дорогу якісну річ, доведеться щомісяця викладати круглу суму, оплачуючи послуги хімчистки? Цього робити не доведеться, якщо слідувати декільком нехитрим правилам.

Придбайте спеціальну дерев'яну вішалку для костюма. Тоді він ніколи не втратить своєї форми. Перед тим, як повісити його, звільніть кишені. Періодично очищайте штани і піджак за допомогою щітки з натуральним ворсом. Бережіться популярних сьогодні липких роликів, які залишають на тканині мікрочастинки клею, роблячи вашу працю марною. Новий бруд пристане до костюму ще сильніше. Підкладка піджака і брюк теж вимагає ретельної чистки - не полінуйтеся вивернути тканину навиворіт і попрацювати легкою щіткою. Прасуйте костюм, використовуючи тонку марлеву тканину - піджак і штани не будуть блищати, до того ж знижується ризик пропалити дорогий матеріал.

Візьміть за правило чистити кишені і брючні відвороти - там накопичується багато пилу. Після чистки костюм треба провітрити - не вішайте його відразу в шафу. Дайте повисіти, відкрийте вікно або винесіть костюм на балкон.

Якщо костюм втратив вид - спробуйте самостійно почистити його парою, помістивши в ванну кімнату з включеною гарячою водою. Пар усуне неприємний запах і розправить складки. Цей лайфхак стосується і зимових курток.

Дбайливий догляд за взуттям

Взуття може сказати про людину багато. І справа тут зовсім не в високій ціні. Справа в чистоті. Погодьтеся, навіть черевики популярного бренду будуть виглядати гнітюче, якщо покриті шаром бруду. Візьміть за звичку чистити взуття відразу після повернення додому, а не перед виходом на вулицю. Взимку протріть взуття сухою ганчіркою, струсіть сніг м'якою щіткою. Восени протирайте шви на черевиках лляною олією - це врятує від неприємного протікання, ноги не будуть промокати. Але якщо ви все ж вступили в калюжу - сушіть взуття правильно, набивши ніс черевика сухими газетами. Можна використовувати спеціалізовані сушарки. Слід запам'ятати, що сушити взуття на батареях заборонено. Шкіра буде тріскатися, черевики втратять форму і пожолобляться.

Не забувайте використовувати крем для взуття. Безбарвний крем використовується тільки для світлої шкіри, темне взуття від нього тьмяніє. Поряд з кремом користуйтеся народними методами догляду за взуттям. Не поспішайте втрачати гроші на дорогі креми! Лаковані черевики можна іноді протирати молоком, це додасть їм лиску. Також корисно використовувати замість крему розрізану цибулину або касторову олію. Ви здивуєтеся, побачивши, як засяє ваше взуття.

Велюрові чоботи потребують особливого догляду. Відчищайте їх спеціальною резиновою щіткою. Гумове взуття буде блищати, як нове, якщо змащувати його гліцерином. Після закінчення сезону вичистіть все взуття, намажте спеціальним жирним кремом, призначеним для зберігання шкіряних виробів. Так ви врятуєте улюблені черевики від тріщин і неприємної жорсткості. Правильно зберігайте взуття, доглядайте за ним уважно і дбайливо, тоді воно прослужить довгі роки.

Якщо сподобалась стаття, лишайте відгуки про магазин агер.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: