Сесія міськради вирішувала ситуацію з будинком по вул. Щорса, 155 » Новини Житомира
 
 


Сесія міськради вирішувала ситуацію з будинком по вул. Щорса, 155

Автор: admin від 11-04-2013, 11:16, переглядів: 2 013

Сесія міськради вирішувала ситуацію з будинком по вул. Щорса, 155

На 21 сесії Житомирської міської ради була розглянута ситуація щодо недобудови по вулиці Щорса, 155. Це питання внесли першим до розгляду в порядку денному.

Детальну інформацію щодо стану справ із будинком по вул. Щорса, 155 надала перший заступник міського голови Галина Семенець.

З метою захисту інтересів інвесторів і позичальників 6 червня 2012 року рішенням виконавчого комітету було передано 120-квартирний житловий будинок по вулиці Щорса, 155 КП «Житомирбудзамовник». Цю процедуру засвідчили актом прийому передачі. Проте вже 7 червня, під час сесії міської ради, було прийняте рішення про припинення діяльності «Житомирбудзамовник» і створена ліквідаційна комісія.

За результатами роботи першого місяця комісія з’ясувала, що комунальне підприємство має право власності на недобудований житловий будинок по вулиці Щорса, 155. Виконавчим комітетом рішення стосовно оформлення права власності не приймалося, оскільки це був об’єкт незавершеного будівництва. Дані про те, що комунальне підприємство, відповідно до діючого на той час статуту могло мати право власності, не відповідають вимогам законодавства, зокрема статті 78 Господарського кодексу України (комунальні підприємства розпоряджаються тією власністю, яка знаходиться у них на балансі лише на праві повного господарського відання, а право власності на об’єкти комунальних підприємств належить виключно територіальній громаді міста Житомира).

«Це питання – дуже актуальне, адже, маючи оформлене свідоцтво про право власності на цей будинок, ліквідатор і ліквідаційна комісія зобов’язана внести квартири цього будинку у ліквідаційну масу, що унеможливлює їх продаж і використання коштів від продажу на добудову цього будинку», – зазначила перший заступник міського голови Галина Семенець.

Залишкова вартість добудови даного об’єкта становить 13,5 млн. гривень. Залучати кошти на добудову об’єкту планують із трьох джерел: за рахунок самих інвесторів (близько 1 млн. грн.), від продажу вільних квартир, на які ще не оформлено інвестиційні договори (3.6 млн.грн.), та за рахунок коштів з державного бюджету (8,9 млн. грн.).

47 депутатів підтримали інвесторів: проголосували за відміну рішення Житомирської міськради від 7 червня 2012 року «Про припинення КП “Житомирбудзамовник”». Також було прийняте рішення про перейменування КП «Житомирбудзамовник» на КП «Житомирбудзамовник Житомирської міської ради» та про затвердження статуту підприємства у новій редакції. Директора цього підприємства зобов’язали відмовитися від права власності на об’єкт незавершеного будівництва за адресою вулиця Щорса, 155, а Агенцію по управлінню майном зареєструвати цей об’єкт за територіальною громадою міста Житомира.

За ініціативи міського голови Володимира Дебоя була створена робоча група з депутатів, яка надалі займатиметься юридичним вирішенням ситуації щодо подальшої долі будинку по вул. Щорса, 155.
Сесія міськради вирішувала ситуацію з будинком по вул. Щорса, 155

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: