В останній день зими житомирян запрошують на святковий захід «Залицяння до весни» » Новини Житомира
 
 


В останній день зими житомирян запрошують на святковий захід «Залицяння до весни»

Автор: news_maker від 20-02-2020, 12:50, переглядів: 1 464

В останній день зими житомирян запрошують на святковий захід «Залицяння до весни»

Святковий захід, присвячений проводам зими і зустрічі весни, триватиме 29 лютого та 1 березня. Впродовж цих двох днів з 10:00 до 20:00 год на території гідропарку відбудуться традиційні народні гуляння з цікавими заходами для дорослих та розважальними локаціями для дітей.

Рішення про організацію та проведення свята прийнято, 19 лютого, членами виконавчого комітету міської ради.

«Будуть розміщені святкові локації: виставка майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, святковий ярмарок продуктами продовольчого та непродовольчого характеру, фудзони, а також будуть розміщені казкові фотозони та дитячі лабіринти з сіна, проведення майстер-класів від майстрів народного мистецтва, показові виступи спортивних федерацій та спортивних клубів нашого міста. На центральному вході в гідропарк гостей свята будуть зустрічати актори-аніматори Житомирського обласного лялькового театру, всіх гостей запрошуватимуть на частування млинцями. Працюватиме польова кухня, яка безкоштовно пригощатиме польовим чаєм та картоплею», - зазначила Ілона Колодій, начальниця управління культури міської ради.

З її слів, основні святкові заходи будуть відбуватися на центральній сцені 1 березня, яка буде розташована напроти адмінбудівлі гідропарку. У концертній програмі візьмуть участь творчі колективи міста та Житомирської області: гурти «Мальви», «Мелодія душі», «Журавушка», «Співаноки», «Берізка», творчі колективи житомирського Палацу культури та Будинку культури села Сінгури.

За програмою свята, у перший день гулянь - святковий ярмарок, виставка майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, проведення майстер класів, частування млинцями. Обрядові ж дійства пройдуть у другий день святкування. Це театралізована хода та спалення Солом’яного опудала Зими; театралізована концертна програми фольклорного ансамблю національного обряду «Родослав»; натхненний майданчик «Досвід поколінь»; виступ гурту «ЧІП». Окрім того, у програмі свята - показові виступи спортивних федерацій та спортивних клубів, виступи з володіння різними видами зброї від козацького вишколу «Стрибоже правнуки».



В останній день зими житомирян запрошують на святковий захід «Залицяння до весни»
В останній день зими житомирян запрошують на святковий захід «Залицяння до весни»

Категорія: Афіша / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: