На Житомирщині померла 71-річна жителька Радомишля від коронавірусної інфекції » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині померла 71-річна жителька Радомишля від коронавірусної інфекції

Автор: news_maker від 13-03-2020, 18:32, переглядів: 989

На Житомирщині померла 71-річна жителька Радомишля від коронавірусної інфекції

13 березня, в Україні зафіксована перша смерть людини, інфікованої коронавірусом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

71-річна жінка з Радомишльського району, яка 12 березня була госпіталізована із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, сьогодні померла.

Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі жінки, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала.

МОЗ України зазначає, що померла жителька області знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками.

За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних – відповідно 0,3%; для 50-59-річних – 1,3%; для 60-69-річних – 3,4%, для 70-79-річних – 7,8%.

У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.

«На жаль, сьогодні у Радомишлі від коронавірусу померла 71-річна жінка. Її родичі знаходяться на обсервації вдома, ознак захворювання у них немає. Проведені дезінфікуючі заходи у Радомишлі у лікарні, в помешканні померлої жительки області, на вокзалі, у церкві. Закликаю всіх жителів області вживати заходів щодо недопущення поширення хвороби», – сказав голова ОДА.

Також Віталій Бунечко повідомив представника ЗМІ, що наразі перевіряється інформація щодо можливого захворювання ще двох жителів в області з Андрушівського та Бердичівського районів. Обидва чоловіки мають схожу симптоматику до коронавірусу, госпіталізовані та ізольовані, у них відібрані матеріали для проведення тесту на виявлення COVID-19.

Житель Андрушівського району з 11 на 12 березня повернувся додому з Польщі, на кордоні пройшов температурний контроль. Проте вчора ввечері відчув ознаки знедужання і сьогодні звернувся до лікарів. У чоловіка діагностували двобічну пневмонію, яка підтверджена рентгенологічним дослідженням. Температура тіла в нормі, чекають на результати аналізів.

Чоловік з Бердичівського району нещодавно повернувся із відпочинку з Італії. Після того як відчув ознаки хвороби, звернувся до лікаря. Він перебуває у медзакладі в ізоляції. Також чекають на результати аналізів.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик повідомив журналістам, що стан жінки з Радомишля, у якої був виявлений коронавірус, сьогодні різко погіршився внаслідок зменшення насичення крові киснем. За її станом здоров’я слідкували обласні позаштатні інфекціоніст, пульмонолог та анестезіолог. Спочатку пацієнтка перебувала на неінвазивному обладнанні дихальної підтримки, потім здійснювали вже інвазивну підтримку, підключили до апарату штучної вентиляції легень. На жаль, вдень зафіксували смерть 71-річної жінки. Медики проводили всі потрібні дії згідно алгоритму.

«Наголошуємо, що люди старшого віку найвразливіші до коронавірусної інфекції», – зазначив Микола Суслик.

Голова ОДА повідомив, що сьогодні був створений оперативний штаб щодо недопущення поширення коронавірусу в області. У Радомишлі посилені заходи безпеки, місто патрулюють поліцейські.

«Не піддавайтеся паніці. Не відвідуйте місця масового перебування людей. Якщо повернулися з-за кордону, перечекайте два тижні на самоізоляції. А при виявленні будь-яких симптомів хвороби – телефонуйте до лікаря. Будьте здоровими та бережіть своїх рідних», – наголосив Віталій Бунечко.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: