В Житомирській області запроваджено режим надзвичайної ситуації » Новини Житомира
 
 


В Житомирській області запроваджено режим надзвичайної ситуації

Автор: news_maker від 17-03-2020, 19:39, переглядів: 908

В Житомирській області запроваджено режим надзвичайної ситуації

Про це сказав голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко під час щоденного пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Керівник області повідомив, що станом на 17 березня на Житомирщині наразі немає нових лабораторно підтверджених випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію. На даний момент є три можливі випадки зараження, один випадок перевіряється в Новограді-Волинському і два випадки в Житомирі. У Житомирі один пацієнт знаходиться в інфекційному відділенні міської дитячої лікарні, а інший – в обласній лікарні.

Віталій Бунечко зазначив, що в області тимчасово буде призупинено роботу закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури. Також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України на Житомирщині, як і по всій території країни, з 18 березня по 3 квітня 2020 року заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні.

Голова ОДА закликав керівників всіх установ та організацій області організувати дистанційну роботу підпорядкованих їм закладів та поінформував журналістів про те, що облдержадміністрація на період карантину також працюватиме у дистанційному режимі.

Також, в області чекають на новітній апарат для діагностування коронавірусу.

Постачальники обіцяють доставити сучасний діагностичний апарат до Житомирщини протягом трьох тижнів.

«Тестування на апарату буде безкоштовним. За кошти резервного фонду придбають діагностичний апарат та 240 наборів тестів», – розповів Микола Суслик.

З резервного фонду для придбання діагностичного набору для виявлення нуклеїнової кислоти нового коронавірусу (2019-nCoV) (флуорисцентний ПЛР-аналіз) спрямують кошти у сумі 1 млн 155 тис. грн та 240 наборів тестів на суму 300 тис. грн.

Такий діагностичний набір використовується для якісного виявлення in vitro генів ORF1 ab і N нового коронавірусу SARS-CoV-2, у зразках матеріалу з верхніх дихальних шляхів і нижніх дихальних шляхів з метою діагностики пацієнтів при підозрі на пневмонію через коронавірусну інфекцію, пацієнтів із підозрою на наявність коронавірусної інфекції та інших пацієнтів, що потребують діагностики чи диференціальної діагностики нової коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що розпорядженням голови ОДА від 13 березня утворено оперативний штаб щодо запобігання поширенню коронавірусу.

З питаннями щодо методів забезпечення себе та близьких від захворювання, яке може викликати коронавірусна інфекція, телефонуйте на «гарячу лінію» за номером телефону: (068) 982 47 81.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: