Що таке мікрокредит? » Новини Житомира
 
 


Що таке мікрокредит?

Автор: news_maker від 25-03-2020, 12:57, переглядів: 1 219

Що таке мікрокредит?

Мікрокредит – один із різновидів мікрофінансування з видачею кредитів у невеликих розмірах і на нетривалий період часу громадянам, які не можуть скористатися традиційним банкінгом в різних причин. Процедура надання цієї послуги нетривала, і займає всього декілька хвилин. Хоча є макрофінансові організації, котрі приймають рішення про можливість надання кредиту та перераховують кошти позичальнику на протязі доби.

Особливості мікропозик

Зазвичай в МФО звертаються громадяни, які або не мають часу на довготривале оформлення кредиту в банку, або їм відмовляють в обслуговуванні через погану кредитну історію чи неможливість надати повний пакет документів, передбачених процедурою кредитування.
Спрощена процедура надання кредитних послуг базується на мінімальних вимогах до клієнта. Щоб отримати гроші в борг, треба надати позичальнику тільки:

- паспорт;
- ідентифікаційний код;
- реквізити банківської карти та підписати договір.

Для українського фінансового ринку ця послуга є порівняно новою, хоча у світі видача швидких грошей під відсотки давно і успішно застосовується. Крім мікрофінансових компаній, які надають кредит без відмов та дзвінків (https://creditup.com.ua/uk/kredit-onlayn-bez-zvonkov), отримати невелику позику можна в ломбардах. Але для того, щоб скористатися послугами цих компаній, потрібно надати в якості застави цінні речі.

Моментальні кредити в МФО зручні для більшості споживачів таких послуг, адже їх оформлення займає мінімум часу, і не вимагає зайвого клопоту з пред’явленням довідок про доходи чи інших документів.

Мікрофінансування – отримання клієнтом межах 500-15 000 грн. негайно. Якщо позичальнику терміново потрібні невеликі кошти, він може отримати їх не виходячи з дому – онлайн на сайті позикодавця. Крім онлайн позик, які перераховуються на карту споживача, можна отримати вигідні кредити готівкою (https://creditup.com.ua/uk/kredit-nalichkoy), за якими потрібно звертатися в офіс МФО чи в касу банку.

Відсотки за кредитами та ризики

В зв’язку з тим, що кожна мікрофінансова організація працює в умовах підвищених ризиків неповернення грошей, такі кредитори вимушені видавати позики під високі відсотки – від 1,5 до 2,0 %. Багато хто може вважати, що такі умови є справжнім грабунком. Та саме великі відсотки надають можливість фінансовим організаціям перестраховуватися на випадок можливих ризиків.

Важливо! В Україні діяльність з надання фінансових послуг підлягає ліцензуванню. Але в країні функціонує багато шахрайських сервісів, які при наданні послуг не озвучують всі умови кредитування, нараховують необґрунтовані пені, штрафи, та комісійні, в результаті чого позичальник може потрапити в фінансову кабалу.

Тому варто дуже уважно ставитись до вибору компанії, яка буде надавати послугу кредитування. Звертатися в МФО потрібно тоді, коли дійсно іншого виходу немає. Це відповідальний крок, який треба робити виважено, адже повертати доведеться значно більшу суму, ніж та, що була отримана під час укладання договору.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: