Функції охорони місць розташування колишніх шахтно-пускових установок покладено на обласні державні адміністрації і Міністерство внутрішніх справ України » Новини Житомира
 
 


Функції охорони місць розташування колишніх шахтно-пускових установок покладено на обласні державні адміністрації і Міністерство внутрішніх справ України

Автор: admin від 30-04-2013, 20:13, переглядів: 2 647

Функції охорони місць розташування колишніх шахтно-пускових установок покладено на обласні державні адміністрації і Міністерство внутрішніх справ України

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 1 липня 1994 р. № 443, об’єкт № 601 (чотири шахтно-пускові установки), розташований поблизу смт Нові Білокоровичі Житомирської області, переданий в комунальну власність і не належить Міністерству оборони України. Про це сьогодні, 30 квітня, повідомив начальник відділу контролю за використанням земель оборони Управління обліку та використання земель оборони Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олег Двернік.
За словами офіцера, на виконання договору від 31 липня 1991 р. між СРСР і США, протягом 1995-2002 років шахтні пускові установки міжконтинентальних балістичних ракет СС-19, СС-24 та 18 уніфікованих командних пунктів бойових ракетних комплексів було ліквідовано з проведенням всього комплексу природно-відновлювальних робіт у місцях їх розташування.
Як зазначив полковник Олег Двернік, вивільнені земельні ділянки передано місцевим органам виконавчої влади із складанням актів приймання-передачі. Претензій до Міністерства оборони України з боку органів виконавчої влади всіх рівнів немає.
За поданням Міністерства оборони України до проекту Закону України “Про схвалення Загальнодержавної цільової соціальної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2012-2016 роки” було включено заходи з ліквідації шахтно-пускових установок (головний розробник – колишнє Міністерство надзвичайних ситуацій України). Зазначений проект Закону України від 6 грудня 2011 р. № 9542 схвалений постановою Верховної Ради України “Про прийняття за основу проекту Закону України “Про Загальнодержавну цільову соціальну програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2012-2016 роки” (від 21 лютого 2012 р. № 4408-VI).
З метою недопущення неконтрольованого доступу населення до об’єктів колишніх ШПУ та уніфікованих командних пунктів (у тому числі рекультивованих), здійснення охорони місць їх розташування покладено на обласні державні адміністрації і Міністерство внутрішніх справ України, як це передбачено резолюцією Кабінету Міністрів України від 4 травня 2012 № 14549/4/1-12.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: