У Житомирі вшанували загиблих солдат » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували загиблих солдат

Автор: admin від 8-05-2013, 20:15, переглядів: 1 622

У Житомирі вшанували загиблих солдат

З нагоди відзначання 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 8 травня 2013 року у Житомирі пройшли мітинги-реквієми на Корольовському і Богунському військових кладовищах.

До урочистого покладання квітів приєдналися Житомирський міський голова Володимир Дебой, голова Житомирської міської ради ветеранів та учасників бойових дій Анатолій Трещов, голова Корольовської ради ветеранів та учасників бойових дій Василь Шувалич, голова Богунської ради ветеранів та учасників бойових дій Герман Бобилєв, голови Богунської та Корольовської районних рад Людмила Янушевич і Олег Соя, ветерани Великої Вітчизняної війни, учні та студенти різних навчальних закладів, а також усі небайдужі житомиряни.

Як повідомив мер Житомира Володимир Дебой під час мітингу, на Корольовському і Богунському військових кладовищах понад 1500 могил воїнів-визволителів, із них 71 – братська могила. Зокрема, командир полку, що звільняв місто Житомир від німецько-фашистських загарбників Василь Максютов, генерал-майор, командуючий артилерією гвардійської танкової армії Микола Оганесян, генерал-майор артилерії Петро Харчиков, Герой Радянського Союзу, гвардії полковник Федір Печенюк, Герой Радянського Союзу Сергій Іванов.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби вшанувати пам’ять героїв, які поплатилися за Велику Перемогу ціною власного життя, солдат, які полягли на полі бою захищаючи Житомир. 120 тисяч житомирян загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Ми знаходимося на священній землі, де поховані визволителі. Усі ми пам’ятаємо про них. Я дякую ветеранам за їх подвиг. Ваша слава ніколи не помре», – звернувся до присутніх міський голова Володимир Дебой.

Натомість учасник Великої Вітчизняної війни, голова Житомирської міської ради ветеранів та учасників бойових дій Анатолій Трещов сказав: «У ці травневі дні ми віддаємо всю честь і славу воїнам, які загинули. Це обов’язок кожного українця. Хочу подякувати житомирянам за те, що вони бережно ставляться до військових кладовищ».

У Житомирі вшанували загиблих солдат

У Житомирі вшанували загиблих солдат

У Житомирі вшанували загиблих солдат

У Житомирі вшанували загиблих солдат

У Житомирі вшанували загиблих солдат

У Житомирі вшанували загиблих солдат

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: