У Житомирі презентували книгу відомого тренера Бориса Ревнівцева «Дзюдо Житомира» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували книгу відомого тренера Бориса Ревнівцева «Дзюдо Житомира»

Автор: admin від 15-05-2013, 23:12, переглядів: 2 249

У Житомирі презентували книгу відомого тренера Бориса Ревнівцева «Дзюдо Житомира»

Заступник голови обласної ради та заступник голови обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Михайло Чигир брав участь у презентації книги «Дзюдо Житомира». Її автор – відома людина, майстер спорту, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Борис Ревнівцев.
Перед початком презентації колеги, друзі Бориса Олександровича, представники громадських організацій та всі запрошені переглянули фільм із промовистою назвою «Зачем мне дзюдо?».
До учасників зібрання звернувся Михайло Чигир. «Борис Ревнівцев – непересічна особистість для розвитку спорту Житомирщини й України. Він присвятив майже 30 років свого життя самбо та дзюдо, завдяки чому зумів осягнути їхні секрети, якими щедро ділиться зі своїми послідовниками у своїй книзі».
Михайло Чигир наголосив на тому, що Ревнівцев став першим тренером із дзюдо на теренах Житомирщини. Це сталося у 1974 році, коли дзюдо було новинкою серед видів спорту, а вже наприкінці 70-х з’явилися перші командні перемоги на чемпіонатах України, що означало появу нової, Житомирської, школи дзюдо.
«За роки тренерської роботи Борис Ревнівцев розробив власну методику тренування на основі розвитку інтелекту спортсменів. Результати не забарилися. Серед вихованців тренера – 31 чемпіон України, 36 призерів чемпіонатів СРСР, 6 переможців Кубків і чемпіонатів СРСР, 18 майстрів спорту. Багато його учнів нині працюють тренерами з дзюдо і самбо у нашій області, а також інших державах СНД», – зазначив заступник голови обласної ради.
Сам автор повідомив присутнім про те, що наближаються знаменні дати у зародженні та розвитку самбо і дзюдо в області: 50 років з початку розвитку боротьби самбо; 40 років з початку розвитку дзюдо; 30 років з початку розвитку жіночого дзюдо; 25 років з початку розвитку жіночого самбо. «Ця робота – певний вклад у відзначення вказаних ювілейних дат», – сказав Борис Ревнівцев.
Не приховуючи труднощів та не зважаючи на авторитети, у книзі «Дзюдо Житомира» автор описав становлення дзюдо та самбо на Житомирщині. Одночасно видання має і методичний характер, покликане стати у нагоді тренерам, людям, що навчають, виховують, шукають шляхи перемог. «Мені хочеться, щоб читач подивився на цю книгу не просто, як на літопис дзюдо, а сприйняв (як і автор) долі тих, хто завойовував медалі, хто завжди вірив у справедливість і завжди залишався патріотом свого краю», – написав у передмові до книги заслужений журналіст України, письменник Володимир Киричанський.
Учасниками презентації стали: директор департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Раїса Гула, начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Пастовенський, начальник управління культури і туризму ОДА Юрій Градовський, провідний тренер з дзюдо штатної збірної команди України, перша чемпіонка світу з самбо та перша призерка світу серед студентів із дзюдо в області Ольга Чорнокоз, заслужений тренер України з кікбоксингу В’ячеслав Гопанчук.
Прес-служба обласної ради
Фото Катерини Тарановської
У Житомирі презентували книгу відомого тренера Бориса Ревнівцева «Дзюдо Житомира»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: