У 2013 році оздоровленням та відпочинком буде охоплено понад 60% дітей області » Новини Житомира
 
 


У 2013 році оздоровленням та відпочинком буде охоплено понад 60% дітей області

Автор: admin від 16-05-2013, 19:52, переглядів: 1 646

У 2013 році оздоровленням та відпочинком буде охоплено понад 60% дітей області

16 квітня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада щодо стану підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році за участю Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка, на якій обговорювали питання стану готовності областей до проведення оздоровлення та відпочинку дітей у поточному році. Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, директор департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Микола Дідківський та заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк.
На Житомирщині, як і по всій Україні, через два тижні – з 1 червня – розпочинається сезон літнього оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку. Президент України Віктор Янукович приділяє велику увагу соціальному захисту прав дітей і наголошує на тому, що оздоровча компанія для дітей в 2013 році повинна пройти не в менших обсягах, ніж минулого року. За попередніми даними в усіх регіонах України планується оздоровити більше дітей, ніж торік.
Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко наголосив на тому, що буде проведений додатковий моніторинг тих заходів, які мають вжити разом із центральними органами виконавчої влади голови ОДА, з метою максимально ефективної підготовки до літнього сезону оздоровлення та відпочинку дітей.
Заступник міністра соціальної політики України Лідія Дроздова поінформувала учасників наради про стан підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році та окреслила основні завдання для регіонів у напрямку підготовки до початку літнього відпочинку дітей шкільного віку. У 2013 році необхідно покращити якість оздоровлення та відпочинку дітей, не допустити зменшення кількості дітей, які оздоровлюватимуться, не допустити скорочення кількості літніх таборів.
«У 2013 році в Житомирській області збільшено кількість таборів для відпочинку та оздоровлення дітей, і тепер їх загальна кількість – 22 заклади. У порівнянні з минулим роком збільшено фінансування з бюджету області на 2 мільйони грн, загалом на ці цілі виділено 6,6 мільйонів гривень. В області також спостерігається тенденція до зростання кількості дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком в таборах в літній сезон. У поточному році оздоровленням та відпочинком буде охоплено понад 60% дітей області», - сказав під час Всеукраїнської селекторної наради заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих.
Також Ярослав Дмитрович відмітив те, що оздоровлення дітей в області проводиться з початку 2013 року, в основному для тієї категорії дітей, які потребують цього за медичними показниками. Але масовий відпочинок та оздоровлення все ж припадає на літній період, коли закінчується навчальний рік. На Житомирщині табори літнього відпочинку працюватимуть в чотири зміни.
У 2013 році в області працюватимуть два спеціалізовані дитячі табори: спортивний табір «Олімпієць» та табір для дітей із особливими потребами.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: