ПАТ «ЖИТОМИРГАЗ» впроваджує новий порядок приєднання замовників до газових мереж » Новини Житомира
 
 


ПАТ «ЖИТОМИРГАЗ» впроваджує новий порядок приєднання замовників до газових мереж

Автор: admin від 18-05-2013, 12:36, переглядів: 1 915

ПАТ «ЖИТОМИРГАЗ» впроваджує новий порядок приєднання замовників до газових мереж

В Україні з 1 січня 2013 року введена нова модель взаємовідносин між газорозподільними підприємствами та замовниками при виконанні приєднання до газових мереж об’єктів замовників. Споживачі газу, які бажають приєднатися до газових мереж, можуть скористатися послугою згідно моделі стандартного або нестандартного приєднання. У Житомирській області, за винятком Коростишівського району, такі послуги надає ПАТ «Житомиргаз».
Відповідно до послуги «Стандартне приєднання», організація бере на себе весь комплекс робіт. Він включає розробку проекту і технічних умов, проведення вишукувальних та будівельно-монтажних робіт, врізки, технічного нагляду, відновлення дорожнього покриття, забезпечення комплексного супроводження проекту і погодження всіх його етапів з відповідними органами. Згідно із законодавством, ці роботи мають бути здійснені протягом 90 днів.
Послуга «Стандартне приєднання» доступна, якщо об’єкт знаходиться в газифікованій місцевості, його потужність не перевищує 16 метрів кубічних газу на годину, а відстань від точки приєднання до об’єкта газоспоживання не більше 10 метрів для міста і 25 метрів для сільської місцевості.
В інших випадках замовник може скористатися послугою «Нестандартне приєднання». Газорозподільне підприємство при цьому виконує частину робіт по приєднанню до газових мереж. Воно займається будівництвом та введенням в експлуатацію газових мереж зовнішнього газопостачання від місця забезпечення потужності до точки приєднання, встановленням в точці приєднання вузла обліку для проведення комерційних розрахунків, підключенням об`єкта до газових мереж. Підготувати проект для здійснення підключення до газових мереж замовник має сам. При цьому він вільний у виборі організацій для здійснення проектування та будівництва внутрішніх газових мереж.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: