У Житомирі вшанували пам’ять жертв політичних репресій » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Автор: admin від 18-05-2013, 12:43, переглядів: 1 333

У Житомирі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Покладання квітів до пам’ятного знаку жертв політичних репресій 1937-1938 років відбулося 18 квітня 2013 року. Вшанувати пам'ять прийшли представники Житомирської міської ради, Житомирської ОДА, Богунської та Корольовської районних рад, житомиряни, учні міських загальноосвітніх шкіл, діти та онуки репресованих.

Житомирянка, у якої був репресований батько, Лілія Василишина розповіла: «Мого батька розстріляли, коли мені було лише 6 місяців. Автоматично ярлик “ворог народу” перейшов у спадок мені. Я не мала права навіть навчатися, тому змушена була все життя важко працювати на комбінаті. Мені хочеться, щоб люди пам’ятали жертв політичних репресій. Звертаюся до міського голови з проханням посприяти тому, аби на цьому місці зробили Алею Слави».

Міський голова Володимир Дебой підтримує ініціативу людей. «Це місце священне, тут похоронені тисячі жертв політичних репресій, що здійснювалися з 1933 по 1940 роки. Усі ці люди згодом були реабілітовані. Біля цього пам’ятного знаку не потрібно будувати паркани, не треба його відмежовувати від людей, але це місце має залишатися доглянутим, чистим», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Долгих: «На цьому місці було знищено тисячі наших земляків. Ми пам’ятаємо про них незалежно від їхнього національного походження і віросповідання».

Загалом, в районі провулку Путятинського поховано понад 20 тисяч репресованих, із них 8 тисяч українців, стільки ж поляків, майже 2,5 тисячі німців та близько 650 євреїв. На сьогоднішній день в живих лишилося 19 реабілітованих житомирян.

У Житомирі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У Житомирі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: