Йосип Запаловський розповів про новітнє освітлення у Новоград-Волинському » Новини Житомира
 
 


Йосип Запаловський розповів про новітнє освітлення у Новоград-Волинському

Автор: admin від 21-05-2013, 18:53, переглядів: 1 348

Йосип Запаловський розповів про новітнє освітлення у Новоград-Волинському

21 травня голова обласної ради Йосип Запаловський провів зустріч із головами районних рад, під час якої скерував роботу органів місцевого самоврядування області на найближчий час.
Беручи до уваги, що всі голови районних рад цього дня брали участь у нараді в програмі дня відкритих дверей обласного відділення Антимонопольного комітету України, Йосип Запаловський закликав колег із районів надалі активніше співпрацювати з районними представництвами Комітету. «Від цього залежать не лише розвиток цивілізованих конкурентних відносин та економічне піднесення області, а й добробут кожного жителя Житомирщини», – наголосив голова обласної ради.
Йосип Запаловський рекомендував головам районних рад залучити територіальні громади області до участі у грантових програмах, що передбачають співфінансування: місцевих і державного бюджетів та коштів Європейської Спільноти. Адже позитивні приклади участі у таких програмах і проектах є. Наприклад, нещодавно завершилася модернізація вуличного освітлення у місті Новоград-Волинський. Старі лампи розжарювання замінили на світильники на основі LED технологій і загалом встановили 2752 світильника вартістю 23 млн. гривень. Майже половина цих коштів була надана Новоград-Волинський міській раді як переможцю Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за підсумками 2012 року. Таким чином сучасним освітленням забезпечено 177 вулиць та провулків міста. Для порівняння: термін експлуатації старого світильника – 1,7-2 роки, нових – 20 років. Потужність старих світильників становила 230 Вт, при роботі протягом 8 год/добу вуличне освітлення споживає 1800680 КВт/рік, перехід на LED світильники зменшує споживання до 300000 КВт/рік (потужність 30 КВт). Щорічна економія проекту становитиме 553 тис. гривень коштів місцевого бюджету. «Енергозбереження – це дуже велика проблема всієї нашої області. Багато міст стоять в черзі, аби такий проект був втілений в життя. Будемо прикладати всі зусилля, аби впровадити таке освітлення і в інших містах Житомирщини», – сказав Йосип Запаловський.
Під час наради голови районних рад коротко звітували про проведену роз’яснювальну роботу в територіальних громадах у рамках загальнодержавного обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні. Голови районних рад повідомили про те, що громади області проявлять активність в обговоренні, надають власні пропозиції до проекту.
Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: